2014-12-06 20:00:03
Φωτογραφία για ΕΠΑΜ Πάτρας: Ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού δεν αφορά μόνο την κατάκτηση των εκπαιδευτικών του αδειών
Ανακοίνωση με αφορμή τα γεγονότα και τις εξελίξεις γυρω απο το θέμα του Νίκου Ρωμανού εξέδωσε και το ΕΠΑΜ Πάτρας (πυρήνας κέντρου). Σε αυτή αναφέρεται:

Η συγκυβέρνηση υπηρετώντας πιστά τα σχέδια των ντόπιων και ξένων αφεντικών της αποφάσισε ότι το μόνο μέσο ‘πειθούς’ που θα χρησιμοποιεί πλέον απέναντι στην κοινωνία θα είναι η απροσχημάτιστη βία και καταστολή. Μετά από την απόφαση της ‘αδέκαστης’ δικαιοσύνης να απορρίψει το αίτημα του Ν. Ρωμανού για χρήση των νόμιμων εκπαιδευτικών του αδειών , είναι φανερό ότι προτιμά να θυσιάσει τη ζωή ενός νέου ανθρώπου , αν είναι να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία : οτιδήποτε κινείται κι αντιστέκεται θα πατάσσεται εν τη γενέσει του.

Μετά από τέσσερα μνημονιακά χρόνια και εν όψει της συμφωνίας του 3ου μνημονίου ,η συγκυβέρνηση αποφάσισε να παίξει τα τελευταία της χαρτιά. Ή θα κερδίσει το παιχνίδι της πλήρους και συνεχούς υποταγής της κοινωνίας ή θα καταποντιστεί
. Αξιοποιεί επομένως όλους τους σκοτεινούς και βαθύτατα αντιδραστικούς μηχανισμούς που έχει με επιμέλεια εκθρέψει : δυνάμεις καταστολής ,δικαστές, κάθε είδους διαμορφωτές κοινής γνώμης, νόμους fast track υπό το πρόσχημα της έκτακτης ανάγκης. Η υπόθεση Ρωμανού έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους ότι η πάλη για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι θεμελιώδης. Όσο η συγκυβέρνηση θα σπέρνει το διχασμό, τον αποπροσανατολισμό και το μίσος στον αντιστεκόμενο ,τόσο ένα ζωντανό κίνημα ανατροπής θα πρέπει να βρίσκει τον τρόπο να συνενώνει και να συντονίζει τον αγώνα των επιμέρους ομάδων που στοχοποιούνται ,λοιδορούνται και συνθλίβονται. Όταν επιτρέπουμε σαν κοινωνία να χαθεί ένα δικαίωμα για έναν ,τότε ας είμαστε έτοιμοι να χαθεί για όλους.

Ο αγώνας του Νίκου Ρωμανού δεν αφορά μόνο την κατάκτηση των εκπαιδευτικών του αδειών. Αποτελεί ανάχωμα στις φυλακές τύπου Γ', τις νέες ειδικές συνθήκες κράτησης, την περιστολή δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αίμα από τους κρατούμενους. Αποκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο των φυλακών ως τόπων εξευτελισμού της ανθρώπινης αξίας και όχι ως εργαλείου επανένταξης, όπως θα όφειλαν να είναι σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Τέλος, σθεναρή στάση του Ν. Ρωμανού ανεξάρτητα από ιδεολογικές συμφωνίες ή διαφωνίες, έρχεται να φέρει στο προσκήνιο αρετές όπως το ήθος , η αποφασιστικότητα ,το αδιαπραγμάτευτο στη διεκδίκηση της αξιοπρέπειας. Έχει μέσα της τη δύναμη όσων μάθαμε να θαυμάζουμε στο πέρασμα των αιώνων.

Στις κρίσιμες μέρες που διανύουμε οφείλουμε ατομικά και συλλογικά να δώσουμε το δικό μας αδιαπραγμάτευτο και ανένδοτο αγώνα για την υπεράσπιση όλων εκείνων των δικαιωμάτων που χωρίς αυτά δεν δικαιούμαστε να λεγόμαστε άνθρωποι και πολίτες.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ