2014-12-06 22:52:21
Φωτογραφία για Γης Μαδιάμ πάλι το κέντρο της Αθήνας, μετά την πορεία για τον Αλέξη - Δείτε βίντεο
22:38: Στις εκατό ανέρχονται οι προσαγωγές στην Αθήνα. Αυτή τη στιγμή η ένταση έχει περιοριστεί στην οδό Στουρνάρη, χωρίς ωστόσο να σημειώνονται επεισόδια.

21:39 Πετροπόλεμος στην οδό Σπύρου Τρικούπη. Αρνούνται να μπούνε στα κελιά τους σε ένδειξη συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό οι Δημήτρης Κουφοντίνας και Κώστας Γουρνάς.

21:14 Το in.gr μεταδίδει ότι υπάρχουν μαρτυρίες για παρουσία μαυροντυμένων κουκουλοφόρων στις τάξεις των αστυνομικών δυναμεων.

Ώρα 20:50 Νέες οδομαχίες στην πλαϊνη είσοδο του Πολυτεχνείου, στην οδό Στουρνάρη μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων

Ώρα 20:46 Νεαροί πετούν μολότοφ και γκαζάκια από τα μπαλκόνια των σπιτιών, στην οδό Σολωμού, στα Εξάρχεια προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι υποχρεώθηκαν σε άτακτη υποχώρηση. Ούτε η αύρα κατάφερε να περάσει από το σημείο

20:43 Προσαγωγές 32 ατόμων από την Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και μία δημοσιογράφος.


20:43 Ρίψη νερού και από τη δεύτερη «αύρα» της Αστυνομίας, στην οδο Σολωμού.

20:35 Σφοδρές συμπλοκές στην οδό Στουρνάρη. Η αστυνομία κάνει ρίψη νερού εναντίον των διαδηλωτών με χρήση της «αύρας» χρησιμοποιεί χημικά. Με ρίψη μολότοφ απαντούν οι διαδηλωτές.

20.05 Επεισόδια κατά την πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου σημειώθηκαν νωρίτερα στην Αθήνα. Σπασμένες βιτρίνες αλυσίδων καταστημάτων και τραπεζών και φωτιές σε κάδους έβαλε ομάδα διαδηλωτών, ενώ υπήρξαν και μικροσυμπλοκές με δυνάμεις των ΜΑΤ στο Σύνταγμα και στην Βουκουρεστίου.

Αυτή την ώρα μερίδα διαδηλωτών κατευθύνεται προς τα Εξάρχεια.

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η πορεία για την επέτειο μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου, του 15χρονου που δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2008 από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Κορκονέα στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια.

Οι περίπου επτά χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια και η πορεία ξεκίνησε διαμέσου των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου προς το Σύνταγμα, με συνθήματα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, διαδηλωτές έσπασαν κατάστημα αλυσίδας ρούχων, έβγαλαν ενδύματα στο δρόμο και έβαλαν φωτιά.

Λίγο μετά τις 7:30 η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα και ακολούθως οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα Προπύλαια για να διαλυθούν.

Στο ύψος της Βουκουρεστίου, μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξαν πέτρες κατά διμοιρίας των ΜΑΤ.
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ