2014-12-07 14:16:43
Φωτογραφία για Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο:Α' ΤΟΠΙΚΗ: Για… 13άρι στις νίκες ο Πάμισος με Κορώνη - το πρόγραμμα και τα νέα των ομάδων
Η 13η αγωνιστική (γρουσούζικη για τους προληπτικούς) θα διεξαχθεί αυτό το  Σαββατοκύριακο στην Α' τοπική Μεσσηνίας. Ο πρωτοπόρος Πάμισος υποδέχεται τον ουραγό Ακρίτα Κορώνης με σκοπό το… 13άρι στις νίκες. Εντός έδρας θα αγωνιστεί και η δεύτερη στη βαθμολογία Κυπαρισσία με αντίπαλο τον 4ο Μεσσηνιακό που μετρά πέντε σερί νίκες!

Θυμίζουμε, ότι οι Νησιώτες έχουν "12 στα 12" και  4 βαθμούς διαφορά από τον  επίσης αήττητο ΑΟΚ, με τον οποίο θα αναμετρηθούν στη Μεσσήνη στο φινάλε του πρώτου γύρου.

Από εκεί και πέρα, ο  τρίτος της βαθμολογίας Απόλλωνας Καλαμάτας θα φιλοξενήσει τον φορμαρισμένο Τέλλο Αγρα που έχει αναρριχηθεί στην 5η θέση.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στο Δώριο και το Διαβολίτσι.

Στη μάχη της παραμονής, Ασπρόχωμα και Αστέρας Αρφαρών δίνουν κρίσιμα παιχνίδια κόντρα σε Ολυμπιακό Καλαμάτας και Ανδρούσα, αντίστοιχα.


Στο Μελιγαλά ο ανεβασμένος Εθνικός θα παίξει με τον Τσικλητήρα Πύλου που ψάχνει αντίδραση μετά την ήττα από την Εράνη, η οποία προσμένει στα Φιλιατρά τη Σπερχογεία.

Ας δούμε αναλυτικά τα νέα των 16 ομάδων: 

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Από τον Οκτώβριο έχει να κερδίσει το Ασπρόχωμα με συνέπεια να βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Ετσι το σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό χαρακτηρίζεται οριακό. Η ομάδα του Γιώργου Μηλίτση θα επιδιώξει μόνο τους τρεις βαθμούς. Εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Τσίρμπας και Δημητρίου.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με τη ψυχολογία στα ύψη ύστερα από την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Ο Γιώργος Πολυμενέας τονίζει στους παίκτες του ότι ο αγώνας έχει υψηλό δείκτη δυσκολίας. Οι "ερυθρόλευκοι" χρειάζονται επίσης τους βαθμούς ώστε να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις.

Δεν υπολογίζονται ο τιμωρημένος Αλεξανδρόπουλος και ο τραυματίας Παπαδέας.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ

Δύο αρνητικά σερί θέλει να σπάσει σήμερα ο Αστέρας με αντίπαλο την Ανδρούσα..  Αφενός να πανηγυρίσει την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη και αφετέρου να επιστρέψει στις επιτυχίες ύστερα από πέντε διαδοχικές ήττες. Η ομάδα των Αρφαρών βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και δεν έχει άλλα περιθώρια.

Στο μεταξύ μετά από έκταση συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να διεξαχθεί γενική συνέλευση στις 13 Δεκεμβρίου, όπου θα συζητηθεί το μέλλον του συλλόγου.  Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Νιαρχέικου και οι διοικούντες καλούν όλους τους φίλους της ομάδας.

Η Ανδρούσα πάει με καλύτερη ψυχολογία στη σημερινή αναμέτρηση, καθώς νίκησε την περασμένη Κυριακή τον Απόλλωνα Καλαμάτας και απομακρύνθηκε πέντε βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.  Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο τιμωρημένος Δέδες.

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ

Τον τίτλο του φαβορί για τη νίκη και εντός αγωνιστικού χώρου καλείται να επιβεβαιώσει σήμερα ο Πάμισος με αντίπαλο τον Ακρίτα Κορώνης. Οι πρωτοπόροι θα αντιμετωπίσουν την ουραγό της βαθμολογίας, η οποία είναι και η μοναδική που δεν έχει ακόμα νίκη. Θεωρητικά είναι το πιο εύκολο ματς για τον Πάμισο που θέλει να μεγαλώσει το νικηφόρο σερί και να διατηρήσει ή και να αυξήσει τη διαφορά των 4 βαθμών από την Κυπαρισσία.

Για τους φιλοξενούμενους είναι η πιο δύσκολη φετινή τους αποστολή. Θα προσπαθήσουν όμως, όπως και σε όλους τους αγώνες, για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα της Κορώνης έχει πάρει άλλωστε πέντε ισοπαλίες σε 12 παιχνίδια και ψάχνει μια νίκη στο πρωτάθλημα με την οποία θα αλλάξει η ψυχολογία.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ

Ιδιαίτερα αμφίρροπη προμηνύεται η σημερινή αναμέτρηση στο "Γ. Λουκαρέας" ανάμεσα στον Απόλλωνα Καλαμάτας και τον Τέλλο Αγρα. Οι γηπεδούχοι έχουν στην έδρα τους πέντε νίκες και μία ισοπαλία, ενώ οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από 4 σερί νίκες. Αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία και παίζουν καλό ποδόσφαιρο.

Για τον Απόλλωνα ενδέχεται να απουσιάσει και πάλι ο τραυματίας Μάλαμας, ενώ από τον Αγρα δεν θα παίξει ο επίσης τραυματίας Παπανδρεόπουλος.

Ακόμα ο Απόστολος Παίκόπουλος έλυσε τη συνεργασία του λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στην Αθήνα και η διοίκηση τον ευχαριστεί για την πρόσφορά του.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ

Στο δρόμο των επιτυχιών θέλει να παραμείνει ο Εθνικός, που φιλοξενεί την Κυριακή τον Τσικλητήρα. Η ομάδα του Μελιγαλά μετρά για πρώτη φορά φέτος δύο σερί τρίποντα και αν… τριτώσει το καλό θα απομακρυνθεί αισθητά από τις τελευταίες θέσεις.

Οι απουσίες για τον Γιώργο Καλόμαλο έχουν να κάνουν με τον τραυματία Κανελλόπουλο και τον στρατευμένο Ντούζια.

Ο Τσικλητήρας προέρχεται από εντός έδρας ήττα με 0-1 από την Εράνη στο ντεμπούτο του Νίκου Κακαλέτρη στον πάγκο. Αυτή ήταν μάλιστα η τέταρτη σερί αποτυχία με αποτέλεσμα να έχει υποχωρήσει στην 7η θέση και να θέλει βαθμούς ή βαθμό στο Μελιγαλά. Δεν θα αγωνιστούν οι Οθ. Εμμανουήλ και Διακουμής.

ΕΡΑΝΗ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ

Η Εράνη πανηγύρισε την περασμένη Κυριακή την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στην Πύλο. Για να έχει αντίκρισμα όμως το διπλό με τον Τσικλητήρα θα πρέπει να επικρατήσει αύριο και της Σπερχογείας, καθώς η διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι έξι βαθμοί.

Στην προσπάθεια αυτή θα στερηθεί πιθανότητα τις υπηρεσίες του τραυματία Κόλλια.

Μεγάλη ανάγκη για βαθμούς έχει και η Σπερχογεία με δεδομένο ότι αγνοεί τη νίκη από την 2η αγωνιστική και έχει μόλις 3 βαθμούς διαφορά από την ανεπιθύμητη 14η θέση. Οι "ταύροι" κέρδισαν τις εντυπώσεις στην ήττα από τον Πάμισο και αν επαναλάβουν τέτοια εμφάνιση έχουν πιθανότητες να φύγουν με βαθμολογικό όφελος από τα Φιλιατρά.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ

Να ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού από τον Ολυμπιακό στο κύπελλο Μεσσηνίας θέλει η Κυπαρισσία στην κυριακάτικη εντός έδρας συνάντηση με το Μεσσηνιακό. Το τρίποντο είναι μονόδρομος για τον ΑΟΚ προκειμένου να παραμείνει σε τροχιά τίτλου, μιας και ο Πάμισος έχει θεωρητικά πιο εύκολο έργο αυτή την αγωνιστική. Η τριφυλιακή ομάδα θέλει να πάει χωρίς απώλειες στο μεταξύ τους ντέρμπι, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Αγωνιστικά, οι Μαργαρώνης, Μπακόπουλος είναι τραυματίες και δεν θα αγωνιστούν, ενώ αβέβαιη κρίνεται και η συμμετοχή του τραυματία Ανδρουτσή και του στρατευμένου Κυριακούλη.

Στον αντίποδα ο Μεσσηνιακός βρίσκεται στην καλύτερη φάση της σεζόν. Εχει πέντε σερί νίκες που τον έχει φέρει στην 4η θέση και χωρίς άγχος θέλει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία στα δύο ματς με τους "μνηστήρες" του τίτλου Κυπαρισσία και Πάμισο.

Ο Ελβιο Μάνα δεν θα έχει μάλλον στη διάθεσή του τους στρατευμένους Μπιζίμη και Μανωλόπουλο.

ΔΩΡΙΟ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ

Η νίκη είναι το μοναδικό ζητούμενο για το Δώριο στο τοπικό ντέρμπι με το Διαβολίτσι. Η ομάδα του Γιάννη Αντωνόπουλου έχει να… χαρεί πάρα πολύ καιρό, επηρεασμένη και από τα προβλήματα τραυματισμών, τα οποία δεν λύθηκαν, αλλά αρχίζουν να μειώνονται. Μια νίκη θα δώσει  βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση για τους γηπεδούχους που έρχονται από δύο σερί ήττες.

Ο Κωτσάκης αποθεραπεύτηκε και τέθηκε στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, ενώ εκτιμάται ότι το ίδιο θα συμβεί με τον Αντωνίου και τους Ι. Γκότση, Παντελή.  Δεν υπολογίζονται και πάλι οι Βασιλόπουλος, Γιαννόπουλος, Κουλουράς.

Με απουσίες θα αγωνιστεί και το Διαβολίτσι που επίσης προέρχεται από ήττα και μάλιστα την πιο "βαριά" στο φετινό πρωτάθλημα με 5-0 από τον Τέλλο Αγρα, Ο Σωτήρης Δημάκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Θεοδωρόπουλο και θα περιμένει μέχρι το τέλος τους τραυματίες Βεργόπουλο, Βουρνά, Μητσέα και Μαυροειδάκο.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Ασπρόχωμα - Ολυμπιακός Καλαμάτας

Γήπεδο Ασπροχώματος, 3 μ.μ.

Νίκας, Αθανασοπούλου, Τσοπανάκης

Αστέρας Αρφαρών - Ανδρούσα

Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Ι. Γιαννέτσος, Σκόρδος

Πάμισος - Ακρίτας Κορώνης

Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.

Τουρλομούσης, Σερεμέτης, Τσίρμπας

Απόλλωνας Καλαμάτας - Τέλλος Αγρας

Γήπεδο ΚΤΕΛ "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.

Μπλάνας, Καστανάς, Παλλαδινός

Κυριακή

Εθνικός Μελιγαλά - Τσικλητήρας Πύλου

Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.

Νίκας, Τσοπανάκης, Ι. Γιαννέτσος

Εράνη - Σπερχογεία

Γήπεδο Φιλιατρών, 3 μ.μ.

Νικολόπουλος, Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος

Κυπαρισσία - Μεσσηνιακός

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Αθανασοπούλου, Γεωργαντάς

Δώριο - Διαβολίτσι

Γήπεδο Δωρίου, 3 μ.μ.

Μπλάνας, Σερεμέτης, Παλλαδινός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 12 αγωνιστικές)

1. Πάμισος    34-6    36

2. Κυπαρισσία    23-3    32

3. Απόλλωνας Καλαμάτας    24-14    25

4. Μεσσηνιακός    16-10    21

5. Τέλλος Αγρας    21-8    20

-. Δώριο    25-20    20

7. Τσικλητήρας Πύλου    16-19    16

8. Εράνη    10-10    14

-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    12-17    14

10. Διαβολίτσι    12-22    13

-. Ανδρούσα    8-17    13

12. Εθνικός Μελιγαλά    17-15    12

13. Σπερχογεία    14-21    11

14. Αστέρας Αρφαρών    12-30    8

-. Ασπρόχωμα    8-24    8

16. Ακρίτας Κορώνης    10-26    5 

* Ο Απόλλωνας Καλαμάτας έχει έναν μηδενισμό (-1 βαθμό).

Γράφτηκε από τον  NOTOSPORT/https://www.eleftheriaonline.gr/notosport/football/item/5524-a-topiki-messinia-pamisos-programma-koroni

Source: https://www.eleftheriaonline.gr/notosport/football/item/5524-a-topiki-messinia-pamisos-programma-koroni
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ