2014-12-07 14:33:06
Φωτογραφία για ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΖΩΗ... (ΠΟΛΥ) ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΟ ΣΕΦ ΚΟΡΟΙΒΟΣ!
Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με πολύ... κόπο και άγχος με 79-73 κόντρα στον Κόροιβο που κέρδισε τις εντυπώσεις στο ΣΕΦ στην αναμέτρηση που «έκλεισε» την 9η αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ.

Ο Κόροιβος κατάφερε να κάνει... πολύ δύσκολη τη ζωή των ερυθρόλευκων στο ΣΕΦ. Κάτι η χαλαρότητα, ίσως και λίγο η κόπωση του Ολυμπιακού από το ματς της Παρασκευής με τη Νεπτούνας, κάτι το… θράσος και η ικανότητα του Κοροίβου που απέδειξε πως δεν κοίταξε τυχαία τον Παναθηναϊκό στα μάτια πριν λίγες μέρες… και το παιχνίδι του ΣΕΦ κρίθηκε στο τέλος με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν δύσκολα.

Ο Βασίλης Σπανούλης με 21 πόντους και 6 ασίστ μαζί με τα επιθετικά ριμπάουντ από Ντάνστον και Πέτγουεϊ στο τέλος έκαναν τη διαφορά για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Πολύ καλοί οι νεοφώτιστοι, παρά τις απουσίες των Λόουερι (αποχώρησε για τη Ρίγα) και Γκάρετ.

Στα καθαρά αγωνιστικά Με… φόρα από το ρεκόρ καριέρας της Παρασκευής στην Ευρωλίγκα κόντρα στη Νεπτούνας άρχισε το ματς ο Πέτγουεϊ και με οκτώ προσωπικούς πόντους οδήγησε τον Ολυμπιακό σε ένα γρήγορο 10-4
. Από την άλη πλευρά ο Ντέιβις στο καλύτερο φετινό του ματς πήρε από το... χέρι τον Κόροιβο, που πλησίασε στο καλάθι (16-14). Ένα ξέσπασμα του Ντάνστον έφερε τους ερυθρόλευκους στο +9, αλλά παρότι πολλοί πίστεψαν πως όλα πήραν το δρόμο τους, οι φιλοξενούμενοι… επέστρεψαν. Οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου παίζοντας πολύ μυαλωμένα δεν επέτρεψαν στον μεγάλο τους αντίπαλο να απομακρυνθεί και παρόλο που ο Σπανούλης ήταν... «ζεστός» οι νεοφώτιστοι κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο μέρος στο -3 με τρίποντο του Γιαννακίδη στην εκπνοή (43-40).

Ο Κόροιβος συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο ημίχρονο και εκκινώντας το δεύτερο πήρε το πρώτο του προβάδισμα (43-45). Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, αλλά μόνο προσωρινά και δεν κατάφερε να αποσπαστεί περισσότερο από τους έξι πόντους, με αποτέλεσμα η ομάδα της Ηλείας να επανέλθει και μάλιστα να προηγηθεί εκ νέου στις αρχές της τέταρτης περιόδου (57-59), ενώ είχε την... απάντηση και στο 7-0 του Ολυμπιακού (64-59) ισοφαρίζοντας άμεσα (64-64).

Ο Σπανούλης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και βοηθούμενος από ένα αντιαθλητικό που σφυρίχτηκε στον Αγγελόπουλο και συνοδεύτηκε από τεχνική ποινή στον τιμ μάνατζερ του Κοροίβου, Σταύρο Ελληνιάδη, έφερε τους ερυθρόλευκους στο 72-64. Ούτε αυτό όμως έριξε στο... καναβάτσο τους φιλοξενούμενους, που πλησίασαν στο τρίποντο. Όμως ένα προσωπικό καλάθι του Μάντζαρη και τα επιθετικά ριμπάουντ των Ντάνστον και Πέτγουεϊ έκριναν το παιχνίδι υπέρ του Ολυμπιακού με 79-73.

Δεκάλεπτα: 27-21, 43-40, 57-57, 79-73.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 9 (12 ριμπ.), Χάντερ 6, Ντάνστον 6, Σπανούλης 21 (6 ασίστ), Ντάρντεν 7, Σλούκας 11, Λαφαγέτ 8, Χριστοδούλου 2, Αγραβάνης, Μάντζαρης 9 (7 ασίστ).

Κόροιβος (Μαρκόπουλος): Ματζέτ 8, Γιαννακίδης 6, Αγγελόπουλος 2, Παπαπέτρου 10, Ντέιβις 22, Βασίλιεβιτς 6, Κανονίδης 9, Φιλιππάκος, Ρούμπιο 10, Γαλιώτος 2 (10 ριμπ.).
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ