2014-12-07 16:15:25
Φωτογραφία για Τα δώδεκα βήματα της επανάστασης
Απόστολος Αποστολόπουλος

Ο Πούτιν κατήγγειλε σε πρόσφατη ομιλία του ότι οι ΗΠΑ οργανώνουν σε χώρες με ανεπιθύμητα καθεστώτα επαναστάσεις χρησιμοποιώντας διάφορες ελκυστικές για τον πολύ κόσμο ονομασίες όπως «Αραβική Άνοιξη», «πορτοκαλί επανάσταση» στην Ουκρανία, «επανάσταση της ομπρέλας» στο Χογκ Κογκ κλπ. Η Κίνα παρουσίασε σε βίντεο τα 12 βήματα προετοιμασίας αυτών των επαναστάσεων από την έναρξη ως την ολοκλήρωσή τους.

Επειδή πολλά λέγονται για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ άμα γίνει κυβέρνηση και επειδή ζήσαμε και την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, καλό είναι να δούμε πως περιγράφουν οι Κινέζοι τα πράγματα.

1. Αποστολή πρακτόρων διαφόρων μυστικών υπηρεσιών(CIA κλπ) στη χώρα/στόχο με τη μορφή σπουδαστών, τουριστών, εθελοντών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών κλπ.

2. Ίδρυση ΜΚΟ με αντικείμενο τη μάχη υπέρ διαφόρων ιδεωδών πχ Δημοκρατία, Ανθρώπινα Δικαιώματα.


3. Προσέλκυση Πανεπιστημιακών, Πολιτικών, Δημοσιογράφων, Στρατιωτικών, είτε με χρηματισμό τους είτε με εκβιασμούς ή με όποιο πρόσφορο τρόπο.

4. Διαφθορά των συνδικαλιστών.

5. Επιλογή ενός ελκυστικού ονόματος της επανάστασης ώστε να είναι συμπαθής στον κόσμο μόλις εμφανιστεί.

6. Ξέσπασμα διαδηλώσεων με οποιαδήποτε αφορμή, σημασία έχει η έναρξη των εκδηλώσεων.

7. Συνθήματα στα αγγλικά για να τα καταλαβαίνει η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ/Δυτικό Κόσμο έτσι ώστε να διευκολυνθεί ο προσεταιρισμός του πολιτικού προσωπικού και ο κόσμος.

8. Οι διεφθαρμένοι Πανεπιστημιακοί, συνδικαλιστές κλπ μετέχουν και καλούν τον κόσμο να μετάσχει στην επανάσταση.

9. Τα ΜΜΕ προβάλλουν την άποψη ότι η επανάσταση οφείλεται γενικώς στην αδικία έτσι ώστε να αποσπάσουν τη συμπάθεια/υποστήριξη της «σιωπηρής πλειοψηφίας».

10. Όταν όλος ο κόσμος έχει στρέψει την προσοχή του στη χώρα/στόχος γίνεται κάποιο σημαντικό γεγονός με αποτέλεσμα να αποσταθεροποιηθεί η τοπική κυβέρνηση (Σημ. Μετ. πχ δολοφονία Γρηγορόπουλου, πυρκαγιές σε όλη τη χώρα).

11. Προβοκάτορες προκαλούν επέμβαση των δυνάμεων της τάξης, ακολουθεί βία με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να χάνει τη νομιμοποίηση/υποστήριξη στο εξωτερικό.

12. Ντόπιοι πολιτικοί παράγοντες ζητούν από τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ κλπ να παρέμβουν, να επιβάλλουν κυρώσεις, απαγόρευση ζώνης πτήσεων, ανυπακοή ή στάση μερίδας τουλάχιστον των ΕΔ.

Αν τίποτα από αυτά δεν ανατρέψει την κυβέρνηση τότε ακολουθεί ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση, αναφέρει το κινεζικό βίντεο.

ΥΓ. Η μετάφραση (δική μου) έγινε από το γαλλικό ιστολόγιο “reseau international” και περιορίστηκα στα 12 βήματα παραλείποντας τα σχόλια του ιστολόγιου. 

ΥΥΓ. Εννοείται ότι ορισμένα βήματα παραλείπονται αν πχ το «κατάλληλο προσωπικό» είναι ήδη έτοιμο στη θέση του και περιμένει εντολές.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ