2014-12-08 09:45:04
Φωτογραφία για ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΑΠΟ... ΜΑΡΚΟ ΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΥΛΟ!
Ο Μάρκο Νε θυμάται στο "gazzetta.gr" τη ζωή του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, μιλάει για τους βομβαρδισμούς στη Συμερόπολη, τον Χριστόπουλο που αγαπά ως άνθρωπο και γελάει όταν αναφέρεται στον «τρελό» Γεωργάτο, ενώ δηλώνει σίγουρος: «Θα είμαστε και φέτος πρωταθλητές»!

Αναλυτικά Το 2006 ο Τροντ Σόλιντ φέρνει στο Λιμάνι το Μάρκο Νε. Την πρώτη χρονιά με το Νορβηγό τεχνικό παίζει σε 14 ματς (8 στην 11άδα, 6 ως αλλαγή). Κάποια συνεχόμενα προβλήματα τραυματισμών δεν του επιτρέπουν να δείξει το πρόσωπο που κι ο ίδιος θα ήθελε και το Δεκέμβριο του 2007, ο Τάκης Λεμονής τον αποδεσμεύει.

Στη συνέχεια της πορείας του έρχονται στο δρόμο του οι Γκέρμιναλ και από το 2009 ξεκινά το ταξίδι του στην Ρωσία, όπου το σταμάτησαν οι βομβαρδισμοί κι ο εμφύλιος που οδήγησε την Ουκρανία και τη Συμφερόπολη στο μαρασμό.

Ο Μάρκο Νε, στα 31 του σήμερα έχοντας ζήσει τη δική του περιπέτεια δηλώνει πως προετοιμάζεται στην πατρίδα του, το Αμπιτζάν, για το επόμενο βήμα του.


Τα προβλήματα δεν τον έχουν κάνει να τα παρατήσει. Με την αγάπη της οικογένειάς του και τη στήριξη του μικρού του γιου, τον οποίο ονόμασε Γιάννη (!), περιμένει μια ακόμη πρόκληση. Γιατί όχι από την Ελλάδα. Ο ίδιος αγαπάει τη χώρα μας και τους ανθρώπους της. Έχει στην καρδιά του τον Ολυμπιακό και η πιθανή επιστροφή του - με οποιοδήποτε πόστο - στο Λιμάνι θα τον γέμισε ευτυχία. Ετσι, εξάλλου, ακουγόταν και στο τηλέφωνο ένας άνθρωπος που πέρασε (σχεδόν) δύο χρόνια της ζωής του στους ερυθρόλευκους μόλις η κουβέντα ήρθε στον Ολυμπιακό.

Καλησπέρα Μάρκο. Από την Ελλάδα σε καλούμε, πως είσαι; Η περιπέτεια στην Ταβρίγια ανήκει στο παρελθόν;

«Γεια σου φίλε. Είμαι καλά, στο σπίτι μου το Αμπιτζάν, εδώ και καιρό πλέον ασφαλής. Ευτυχώς έφυγα πριν ξεκινήσουν οι βομβαρδισμοί. Η κατάσταση όμως ήταν τρομακτική και δεν μπορούσαμε εμείς οι ξένοι παίκτες να είμαστε σε επικοινωνία με τις οικογένειες μας. Ήμουν τυχερός εγώ, όμως τώρα απολαμβάνω την οικογένειά μου. Ευχαριστώ τον Θεό γι αυτό. Σίγουρα δεν πρόκειται να γυρίσω πίσω».

Γνωρίζεις για την κατάσταση τώρα εκεί; Για κάποιους άλλους συμπαίκτες σου;

«Δεν ξέρω, δεν έχω επαφές. Ο Ανίς Μπουσαιντί ξέρω ότι είναι καλά (πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ)».

Ο 31χρονος Νε δηλώνει πως προετοιμάζεται ώστε το Γενάρη να είναι έτοιμος για την επόμενη πρόκληση της καριέρας του. Όσο για το αν αυτό είναι στην Ελλάδα, απάντησε: «Με κάλεσαν από την Ελλάδα, δεν μπορώ να πω από που, αλλά θα δούμε. Ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Υπάρχουν επαφές επίσης από Ελβετία και Γαλλία».

Υπάρχει περίπτωση να συνεργαστείς ξανά με τον Χριστόπουλο (ήταν μαζί στην Ταβρίγια);

«Μου αρέσει ο Γιάννης, είναι καλός άνθρωπος, τον αγαπώ. Συμπαθώ πολύ τους Έλληνες, δεν υπάρχει όμως κάτι παραπάνω να πούμε».

Τι θυμάσαι από την Ελλάδα;

«Τον κόσμο. Ανοιχτόκαρδος λαός, έχω έναν φίλο από την Ελλάδα, που είναι σαν αδερφός μου. Γενικά, οι Έλληνες είναι σαν τους Αφρικανούς, το γιο μου τον φωνάζω "Γιάννη" - αγαπάω πολύ την χώρα σας».

Από τότε που έφυγες η κατάσταση εδώ έχει αλλάξει αρκετά. Γνωρίζεις για την οικονομική κρίση;

«Υπάρχει κοινωνικός μαρασμός και η οικονομία έχει μεγαλώσει το ποσοστό του κόσμου που ζει στο όριο της φτώχειας. Ξέρω την κατάσταση, όπως είπα ένας από τους φίλους μου είναι σαν αδερφός μου».

Παρακολουθείς τον Ολυμπιακό;

«Φυσικά φίλε μου, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα μου».

Η γνώμη σου για τη σημερινή ομάδα;

«Έχει έναν προπονητή που τον ξέρουν όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, διαθέτει ρόστερ με ταλαντούχους και ποιοτικούς παίκτες και ο κόσμος πάντα είναι ξεχωριστός. Είναι οι καλύτεροι φίλαθλοι που έχω δει στην καριέρα μου».

Αυτή τη στιγμή είναι στο -4 (με ματς παραπάνω) από την κορυφή και τον ΠΑΟΚ. Μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή και να πάρει το πρωτάθλημα;

«Έχουν ακόμη πολύ χρόνο για να επιστρέψουν στην πρώτη θέση, θα είμαστε πρωταθλητές. Στο Champions League δεν ξέρω γιατί δεν εξαρτάται η πρόκριση μόνο από τον Ολυμπιακό, αλλά ελπίζω να περάσει η ομάδα και φέτος στους "16"».

Ποιους συμπαίκτες απ' αυτούς που είχες στον Ολυμπιακό είχες ξεχωρίσει;

«Ο "Τζόλε" ήταν απίστευτος. Ο Ριβάλντο, φυσικά, ήταν ξεχωριστός, διαφορετικό στιλ από οποιονδήποτε παίκτη έχω δει. Ο Καστίγιο ήταν πολύ καλός, αλλά πολύ νέος. Πάντα θα θυμάμαι τον Γεωργάτο, ήταν "τρελός" - με την καλή έννοια φίλε μου και πολύ καλός παίκτης». (γέλια)

Υπήρχε κάτι που δεν σ΄άρεσε στην Ελλάδα;

«Όχι. Όλα ήταν καλά. Μόνο που όταν εγώ έλεγα ότι θέλω να δουλέψω οι Έλληνες έλεγαν "αύριο"» (γέλια)

Θες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Θέλω να τους πω ότι πάντα τους σκέφτομαι, ο Ολυμπιακός και η Ελλάδα είναι σαν στο σπίτι μου. Γι αυτό και όπως σας είπα έχω βγάλει το γιο μου "Γιάννη". Δεν θα τους ξεχάσω ποτέ, η καρδιά μου ανήκει εκεί. Δεν ξέρω, αλλά ελπίζω να επιστρέψω μια μέρα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ