2014-12-08 15:32:10
Φωτογραφία για Mάστορας στη φοροδιαφυγή ο Γιάννης Παπαδόπουλος
Tην προηγούμενη Κυριακή αποδείξαμε με αδιάσειστα στοιχεία το πώς η Γενική Εισαγγελία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκαν την κλήτευση στις Διωκτικές Αρχές της Ελλάδας του εκδότη Γιάννη Παπαδόπουλου... Οι ρίζες, όμως, των σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται ο κ. Παπαδόπουλος έχουν πολύ πιο βαθιές ρίζες.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος έχει δηλώσει σε κάθε ευκαιρία ότι τα χρήματα που πήρε από την πώληση της AMER ήταν 5 εκ. δολάρια. Όμως, όπως μπορείτε να δείτε στα έγγραφα που εξασφάλισε και αποκαλύπτει η «24», η συμφωνία πώλησης της AMER World Research Ltd στην ACNielsen ανήλθε στο ποσό των 45 εκ. δολαρίων! Που πήγαν τα άλλα 40 εκατομμύρια, κύριε Παπαδόπουλε;

Η πληρωμή των 45 εκ. δολαρίων για την πώληση της AMER

Μάλιστα, η καταβολή του ποσού έγινε σε τέσσερις δόσεις, η προκαταβολή ύψους 20 εκ. δολαρίων, μία δόση 5 εκ. δολαρίων τον Ιανουάριο του 1999 και δύο ακόμη ύψους 10 εκ. δολαρίων η κάθε μία, το 2000 και το 2001.


Στην οκτασέλιδη συμφωνία πώλησης των μετοχών της AMER στην ACNielsen, ημερομηνίας 23 Σεπτεμβρίου του 1998, έχει βάλει την υπογραφή του φαρδιά-πλατιά, ο εκδότης του Πολίτη, Γιάννης Παπαδόπουλος.

Στο δεύτερο έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα η «24», αποδεικνύεται ότι τα 25 εκ. δολάρια, μετά την προκαταβολή των 20 εκ. δολαρίων, εισπράχθηκαν σε τρεις δόσεις από τον ιδιοκτήτη της AMER, Γιάννη Παπαδόπουλο μέσα σε τρία χρόνια από το 1999 και το 2001. Το δεύτερο έγγραφο λύνει την οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχει κάποιος για το αν ολοκληρώθηκε η συμφωνία πώλησης της AMER στην ACNielsen, όπως προβλεπόταν στο συμφωνητικό.

Επενδυτής-«φάντασμα» από τη Σαουδική Αραβία

Από τα δύο έγγραφα, λείπει κάθε αναφορά, έστω μία λέξη στον περίφημο… Σαουδάραβα, τον οποίο ο κ. Παπαδόπουλος, σύμφωνα με μαρτυρίες, παρουσίασε να έχει εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων από την πώληση της AMER.

O Σαουδάραβας «επενδυτής» παρέμεινε φάντασμα από το 1998, καθώς ουδέποτε έχει αποκαλυφθεί το όνομά του ή έχει εμφανιστεί η υπογραφή του.

Δεν υπάρχει απάντηση

Για περισσότερα από 15 χρόνια, ο κ. Παπαδόπουλος δεν έχει απαντήσει για την πώληση της AMER στην ACNielsen και τον τρόπο που «εξαφανίστηκαν» τα 40 από τα 45 εκ. δολάρια.

Εμφάνισε ελάχιστα στην Κύπρο

Είναι χρήματα τα οποία ο εκδότης του «Πολίτη», Γιάννης Παπαδόπουλος δεν έχει εμφανίσει ποτέ στην Κύπρο, όπως όφειλε και δεν έχει αποδώσει τον ανάλογο φόρο στο κράτος.

Χρήματα, τα οποία καλό θα ήταν να θυμίσουμε ότι ο κ. Παπαδόπουλος χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει τον «Πολίτη», την εφημερίδα που υποτίθεται ότι «τα λέει όλα», αλλά στην πραγματικότητα λέει μόνο όσα θέλει ο εκδότης της. Φαίνεται ότι ο τιμητής των πάντων ξέχασε να κοιταχθεί στον καθρέπτη...απαντήσει η ίδια η Γενική Εισαγγελία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Τις επόμενες μέρες στο 24h.cοm.cy και την εφημερίδα «24» θα συνεχίσουμε τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον «κριτή των πάντων», εκδότη του «Πολίτη», Γιάννη Παπαδόπουλο:

> H συμφωνία πώλησης της AMER World Research στην ACNielsen, την οποία εξασφάλισε η «24» αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι το τίμημα για την αγορά της εταιρείας ήταν 45 εκ. δολάρια, καταβλητέα σε μία προκαταβολή των 20 εκ. δολαρίων και σε τρεις ετήσιες δόσεις, την πρώτη ύψους 5 εκ. δολαρίων και τις άλλες δύο ύψους 10 εκ. δολαρίων έκαστη με ημερομηνίες 15 Ιανουαρίου 1999, 18 Ιανουαρίου 2000 και 16 Ιανουαρίου 2001, ενώ η συμφωνία υπεγράφη στις 23 Σεπτεμβρί- ου 1998.

> Αξίζει να σημειωθεί για μία ακόμη φορά, ότι στη συμφωνία δεν εμφανίζεται πουθενά οποι- αδήποτε αναφορά σε… Σαουδάραβες, ενώ οι υπογράφοντες είναι οι διευθυντές και ιδιοκτήτες της AMER World Research Ltd, με πρώτο από όλους, φυσικά τον εκδότη του «Πολίτη», Γιάννη Παπαδόπουλο.

> Την πληροφόρηση που αρνούνται πεισματικά οι κ.κ. Ιωνάς Νικολάου, Κώστας Κληρίδης και Ρίκκος Ερωτοκρίτου να δώσουν στον κυπριακό λαό, τη δίνει η «24».

> Αποδεικνύουμε με ντοκουμέντα και το ποσό της αγοραπωλησίας και την προκαταβολή.

> Να δούμε τώρα εάν οι υπεύθυνοι τολμήσουν να απαντήσουν.

Τι θα ακολουθήσει

Την επόμενη εβδομάδα θα αποδείξουμε ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση, γιατί ο εκδότης του «Πολίτη», Γιάννης Παπαδόπουλος είχε και ισχυρή βοήθεια. Στην υπόθεση εμπλέκονται τραπεζικά στελέχη, δημόσιοι λειτουργοί σε υψηλά αξιώ- ματα και μεγάλα δικηγορικά γραφεία.

Θα αναλύσουμε:

Την υπόθεση φοροδιαφυγής, όπου έχει αρκετά παρακλάδια.

Τις συνέπειες από την απόκρυψη πληροφοριών στον Φόρο Εισοδήματος.

Τις υπόλοιπες παραβάσεις που αφορούν την Κεντρική Τράπεζα και του Τμήματος Ελέγχου Συναλλάγματος.

Εάν δόθηκε έγκριση για την εξαγωγή του ποσού. Εάν υπήρξε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το Letter of Credit που παραθέτουμε αποδεικνύει ότι η AMER World Research Limited, ιδιοκτησίας του εκδότη του «Πολίτη», Γιάννη Παπαδόπουλου έλαβε από την ACNielsen Corporation το ποσό των 25 εκ. δολαρίων σε τρεις δόσεις, την πρώτη ύψους 5 εκ. δολαρίων και τις άλλες δύο 10 εκ. δολαρίων.

Αναλυτικά αναφέρεται: «Το παρόν πιστοποιητικό που έχει συμπληρωθεί και υπογραφεί από δύο κατά νόμο αντιπρόσωπους της εταιρείας σύμφωνα με τα κάτωθι:

> Υπογεγραμμένο και παραδοτέο στις 20 Ιανουαρίου 1999, κατ’ απαίτηση πληρωμής 5 εκ. δολαρίων

> Υπογεγραμμένο και παραδοτέο στις 21 Ιανουαρίου 2000, κατ’ απαίτηση πληρωμής 10 εκ. δολαρίων

> Υπογεγραμμένο και παραδοτέο στις 19 Ιανουαρίου 2001, κατ’ απαίτηση πληρωμής 10 εκ. δολαρίων»

Επομένως, αποδεικνύεται και με στοιχεία ότι η AMER και όχι κάποιος… «μυστήριος» Σαουδάραβας, έλαβε 25 εκ. δολάρια για την πώληση των μετοχών στην ACNielsen.

Επιπλέον ερωτήματα

Ήδη έχουμε δώσει απαντήσεις σε «καυτά» ερωτήματα, τα οποία απέφυγε να απαντήσει η ίδια η Γενική Εισαγγελία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Τις επόμενες μέρες στο 24h.cοm.cy και την εφημερίδα «24» θα συνεχίσουμε τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον «κριτή των πάντων», εκδότη του «Πολίτη», Γιάννη Παπαδόπουλο:

- Γιατί επί 10 χρόνια η Γενική Εισαγγελία και πρόσωπα-«κλειδιά» της δημόσιας ζωής ευνοούν προκλητικά τον εκδότη του «Πολίτη», Γιάννη Παπαδόπουλο;

- Σε ποιες κρατικές υπηρεσίες έχει «απλώσει τα δίχτυα του», ο εκδότης του «Πολίτη», Γιάννης Παπαδόπουλος για να προστατεύει τους δικούς του και να παίρνει πληροφορίες;

- Είναι ηθικό και νόμιμο διευθυντής εταιρείας του εκδότη Γιάννη Παπαδόπουλου να βρίσκεται σε καίριο κρατικό πόστο;

- Αληθεύει ότι το δεξί χέρι του Γιάννη Παπαδόπουλου πίνει το καφεδάκι του συχνά με συγκεκριμένη κλίκα, που συμπεριλαμβάνει υπουργό, διευθυντή υπουργείου, στέλε- χος ανώτερης υπηρεσίας της κυπριακής Δημοκρατίας; Και τι εξυπηρετήσεις κάνει ως οσφυοκάμπτης της συγκεκριμένης κλίκας;

- Παίζει ρόλο ότι το δεξί χέρι του Γιάννη Παπαδόπουλου ( ο γνωστός οσφυοκάμπτης) κατάγεται από το ίδιο χωριό με πρώην υπουργό, τι κάλυψη τού έχει δώσει και τι γραμμάτια του ξεπληρώνει;

- Αληθεύει ότι η εφημερίδα «Πολίτης» αρνήθηκε να ασχοληθεί με θέμα διασπάθισης δημοσίου χρήματος που προέκυψε σε βάρος ιατρού, γιατί ο αδερφός του τελευταίου είναι συνέταιρος με τον Γιάννη Παπαδόπουλο;

- Τι ρόλο διαδραμάτισε ο εκδότης του «Πολίτη» Γιάννης Παπαδόπουλος και η εφημερίδα «Πολίτη» το 2004, πριν από το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν;

Κρυφτούλι και σιγή ιχθύος από Γενική Εισαγγελία και Υπουργείο Δικαιοσύνης

Η κάλυψη του εκδότη του «Πολίτη», Γιάννη Παπαδόπουλου από τις Δικαστικές Αρχές της Κύπρου συνεχίζεται μετά τις αποκαλύψεις της «24» την προηγούμενη εβδομάδα.

Η «ωμή» παραδοχή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, ότι η γνωμοδότηση της Γενικής Εισαγγελίας σταμάτησε την κλήτευση του Γιάννη Παπαδόπουλου από τις ελληνικές δικαστικές αρχές και το κρυφτούλι της Γενικής Εισαγγελίας να απαντήσουν στα ξεκάθαρα ερωτήματα της «24» συνεχίζουν να κρατούν στη σκιά τον εκδότη.

Θυμίζουμε ότι η Γενική Εισαγγελία αρνήθηκε να επιδώσει την κλήση των ελληνικών διωκτικών Αρχών επειδή προήλθε από τον Ανδρέα Βγενόπουλο και επειδή… βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια της καταστροφής της κυπριακής οικονομίας.

Ουσιαστικά οι δικαστικές αρχές της Κύπρου δίνουν «λευκή» επιταγή σε όποιον θέλει να γράψει κατά κάποιου, «προστατεύοντας» με προφανή τρόπο τον Γιάννη Παπαδόπουλο, εκδότη του «Πολίτη».

Όμως ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου δεν απάντησε ποτέ, όπως και η Γενική Εισαγγελία για την υπόθεση του φακέλου κατά του εκδότη Γιάννη Παπαδόπουλου, που αφορούσε την πώληση της AMER.

Η σιγή ιχθύος από τους αρμόδιους συνεχίζεται, καθώς ουδείς έχει απαντήσει για το πού κατέληξαν οι έρευνες για την αγοραπωλησία της AMER και το αν δηλώθηκαν τα χρήματα που πήρε ο Γ. Παπαδόπουλος.

* Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα "24", στις 7/12/2014
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ