2014-12-09 10:41:39
Φωτογραφία για Σόιμπλε: Η Μέρκελ είναι ο θηλυκός Ναπολέοντας
ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΟΥ «ΤΣΑΡΟΥ» ΣΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ

ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ

Με «θηλυκό Ναπολέοντα» παρομοίασε την Ανγκελα Μέρκελ ο υπουργός Οικονομικών της λίγες ώρες πριν από την επίσημη έναρξη του συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος CDU, στο οποίο η Γερμανίδα καγκελάριος είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια.

Εξαίροντας το ήθος και τη στρατηγική της Ανγκελα Μέρκελ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχολίασε ότι «η πολιτική που ακολουθεί η Γερμανίδα καγκελάριος παραπέμπει στον στρατηγό που κατέκτησε σχεδόν όλη την Ευρώπη τον 19ο αιώνα»

Εξάλλου, δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς θέλουν η Μέρκελ -η οποία στο συνέδριο που θα λάβει χώρα σήμερα και αύριο στην Κολονία θα επανεκλεγεί στο τιμόνι των Χριστιανοδημοκρατών- να διεκδικήσει και μια τέταρτη θητεία στην καγκελαρία το 2017.

Εξαίροντας το ήθος και τη στρατηγική της σιδηράς κυρίας της Γερμανίας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχολίασε ότι «η πολιτική που ακολουθεί η Γερμανίδα καγκελάριος παραπέμπει στον στρατηγό που κατέκτησε σχεδόν όλη την Ευρώπη τον 19ο αιώνα».


Εξήγησε ότι ο τρόπος με τον οποίον κυβερνά τη χώρα της και ο τρόπος με τον οποίον κάνει τις δημόσιες εμφανίσεις της στο εξωτερικό τού θυμίζουν τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, όμως έσπευσε να διευκρινίσει ότι εκείνη «πάντως έχει λιγότερη δίψα για εξουσία σε σχέση με τον Ναπολέοντα». Εξάλλου, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «η καγκελάριος της Γερμανίας τα έχει πάει πολύ καλύτερα από πολλούς άλλους ηγέτες στην Ευρώπη».

«Μέρκελ, τι άλλο» ήταν ο εύστοχος τίτλος του δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού «Spiegel» για το συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος CDU που ξεκινά επισήμως σήμερα στην Κολονία (χθες έλαβαν χώρα κάποιες εορταστικές εκδηλώσεις) και η ψηφοφορία που θα την επανεκλέξει στην προεδρία του θα μπορούσε να συνοψιστεί στη φράση «Μέρκελ εναντίον Μέρκελ». Και αυτό γιατί το μόνο που μένει να αποδείξει η Γερμανίδα καγκελάριος, την οποία επιθυμεί το 56% των πολιτών να δει ξανά υποψήφια για την καγκελαρία το 2017, είναι αν θα ξεπεράσει τον εαυτό της, δηλαδή το συντριπτικό ποσοστό του 97,94% που είχε αποσπάσει πριν από δύο χρόνια.

Στο συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών θα συζητηθούν ζητήματα όπως η Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου της ΕΕ με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το θέμα των επενδύσεων στη Γερμανία και το πρόγραμμα του νέου προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Αγκάθια

Ωστόσο, λίγες ώρες πριν από το συνέδριο το αδελφό κόμμα του CDU στη Βαυαρία, CSU, ανάγκασε τη Γερμανίδα καγκελάριο να τοποθετηθεί πάνω σε «άβολα» ζητήματα. Οι Χριστιανοδημοκράτες αποστασιοποιήθηκαν χθες από την πρόταση συντηρητικών μελών του CSU που προκάλεσε σάλο, να υποχρεώνονται οι οικογένειες μεταναστών να μιλούν τη γερμανική γλώσσα στα σπίτια τους, εάν θέλουν να παραμείνουν στη χώρα.

Η πρόταση αυτή από τους Χριστιανοκοινωνιστές, που αναγκάστηκαν να «μαζέψουν» τις δηλώσεις τους και να παρουσιάσουν μια πιο ήπια μορφή της, ήρθε την ώρα που οι αριθμοί των μεταναστών έχουν αυξηθεί ραγδαία κυρίως από κράτη-μέλη της Ανατολικής Ευρώπης και που το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» απειλεί να κερδίσει τους πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους του CDU. «Αυτό δεν είναι μέρος της συμφωνίας του κυβερνητικού συνασπισμού και δεν είναι πολιτική της κυβέρνησης», ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ 
ΕΘΝΟΣ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥ ΜΠΟΤΙΑ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥ ΜΠΟΤΙΑ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ