2014-12-10 08:52:31
Φωτογραφία για Ο Τσίπρας και τα... φύκια για μεταξωτές κορδέλες!
Είναι ξεκάθαρο από το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να προσφέρει στην διαπλοκή αυτά που η τελευταία έχασε από τα μνημόνια. Όμως τώρα «λεφτά δεν υπάρχουν». Γράφει ο Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλος.

«Στην Ελλάδα, ο κ. Αλ. Τσίπρας έχει ταχθεί κατά οποιασδήποτε μεταρρύθμισης και δεν θέλει περικοπές στον προϋπολογισμό, παραμένοντας στο πλευρό των συμφερόντων». Αυτά, μεταξύ άλλων, επισημαίνει στην γνωστή αμερικανική οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal ο αρθρογράφος της, Σάιμον Νίξον, που κάθε άλλο παρά τυχαίο πρόσωπο είναι. Προφανώς δε, ο Αμερικανός αρθρογράφος δείχνει να γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα, η οποία, σήμερα, για μιαν ακόμη φορά, «προκαλεί ανησυχίες στις αγορές».

Την άποψη αυτή του Σ. Νίξον επιβεβαιώνουν και ανεπίσημες εκθέσεις (non paper) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), οι οποίες τονίζουν ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις στην Ελλάδα έκαναν ελάχιστο μεταρρυθμιστικό έργο, γιατί γνώριζαν ότι αυτό θα αποτελούσε τεράστιο πολιτικό δώρο στον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας λαϊκισμός, εξάλλου, που, όπως μας είπε ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ, στηρίζεται σε υπεραπλουστευμένα αντιμνημονιακά επιχειρήματα, μέσω των οποίων η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα συσκοτίζει τα πραγματικά αίτια της κρίσεως και το μεγάλο βάρος που είχαν στην εκκόλαψη και έκρηξή της στην συνέχεια τεράστια διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Για περισσότερα πατήστε Euro2Day
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ