2014-12-10 09:06:33
Φωτογραφία για ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΗΜΑ ΠΟΙΟΣ;
Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να μίλησε για «υποψηφιότητα τριών γύρων» του Σταύρου Δήμα, ωστόσο υπήρξαν φωνές που δεν απέκλεισαν το σενάριο εάν δεν περπατήσει η εν λόγω υποψηφιότητα για να προσεγγίσει το μαγικό αριθμό των 180, να διευκολύνει ο ίδιος ο κ. Δήμας τον πρωθυπουργό, να αποσυρθεί και ακολούθως να πάμε με καινούργια υποψηφιότητα στην τρίτη ψηφοφορία. Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, «η υποψηφιότητα Δήμα δημιουργεί τάση αποσυσπείρωσης» και δεν δίνει καμία δυναμική.

Βεβαίως η δυνατότητα να ορίσει η κυβέρνηση άλλον υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία στη βουλή προβλέπεται από το Σύνταγμα. Με αυτό το δεδομένο κυκλοφορούν από χθες το βράδυ φήμες ότι ο Σταύρος Δήμας θα αποσυρθεί και θα παρουσιαστεί άλλος υποψήφιος πρόεδρος που θα μπορέσει να συγκεντρώσει τον αριθμό 180.

Για Έλενα Κουντουρά, Βασίλη Καπερνάρο, Πάρι Μουτσινά, Νίκη Φούντα και Νίκο Τσούκαλη, απομακρύνεται το ενδεχόμενο ψήφισης ΠτΔ. Στο ίδιο μήκος κύματος, και η Κατερίνα Μάρκου, η οποία μέχρι πρότινος θεωρείτο σίγουρη, ενώ προς το «όχι» κλείνουν και οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου.


Εν τω μεταξύ, ξεκάθαρη και κατηγορηματική ήταν η απάντηση από την ανεξάρτητη βουλευτή Ραχήλ Μακρή στο ερώτημα αν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Όχι, δεν θα ψηφίσω τον κ. Δήμα. Το είχα δηλώσει πολύ καιρό ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω. Δεν είναι θέμα προσώπου. Δεν υπήρχε περίπτωση όποιο και να ήταν το πρόσωπο, γιατί θεωρώ ότι είναι η ασφαλιστική δικλείδα που ευτυχώς υπάρχει στο σύνταγμα προκειμένου η χώρα να τελειώσει με αυτή την πολιτική», είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και συνέχισε:

«Λυπάμαι που ως βουλευτής δεν ασκήσω αυτό το δικαίωμα που είναι να ψηφίσω για τον υπέρτατο θεσμό της χώρας που είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ωστόσο, σας είπα ότι θεωρώ ότι είναι αδιέξοδη αυτή η πολιτική κι εγώ δεν μπορώ να συμπράξω και να δώσω στην ουσία την ψήφο μου προκειμένου να συνεχίσει αυτή η μνημονιακή πολιτική του Σαμαρά και του Βενιζέλου που κατά την άποψή μου οδήγησε τους συμπολίτες μου σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση».

Πάντως, στην αξιωματική αντιπολίτευση σπεύδουν να προεξοφλήσουν την αδυναμία συγκέντρωσης 180 ψήφων στην παρούσα Βουλή και υπό αυτήν την έννοια ατύπως σχολιάζουν ότι ακόμη και η επιλογή του προσώπου είναι ενδεικτική της τακτικής της κυβέρνησης.

Τα σχόλια αυτά δεν σχετίζονται με το κύρος ή την αξιοπιστία του κ. Δήμα, αλλά με το γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ την αντιμετωπίζουν ως μία υποψηφιότητα από την οποία λείπουν τα υπερκομματικά χαρακτηριστικά, τα οποία θα συμβόλιζαν μία προσπάθεια προσέγγισης βουλευτών από χώρους εκτός της Ν.Δ. και δευτερευόντως του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό το κλίμα, ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του κινούνται σε ρυθμούς προετοιμασίας για την διεξαγωγή εθνικών εκλογών.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ