2014-12-10 16:46:11
Φωτογραφία για Αμαλιάδα: Εδώ παπάς, εκεί παπάς και στη μέση... οι μαθητές!
Ουσιαστικά να… παρέμβει στην διαφωνία(;) των δύο διευθυντών σχολείων που στεγάζονται στον ίδιο χώρο, ζήτησαν χθες το μεσημέρι μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας από τον δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, ώστε οι μαθητές να καταφέρουν να μην κάνουν μάθημα σε κάποια αίθουσα… εναλλάξ, αλλά σε συγκεκριμένη, όπως άλλωστε είθισται για κάθε τμήμα και κάθε τάξη.

Στο σχολικό συγκρότημα συστεγάζονται το 1ο Γυμνάσιο και το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο και «μήλον της έριδος» έχει καταστεί μια αίθουσα που άλλοι την χαρακτηρίζουν Χημείο και άλλοι αποθήκη, αν και σύμφωνα με πληροφορίες ως Χημείο χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια άλλη πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα.

Αυτό που ζήτησαν χθες οι μαθητές της τρίτης τάξης, συνοδευόμενοι από δύο καθηγητές τους, είναι να αδειάσει ο χώρος που χρησιμοποιείται ως αποθήκη για να κάνουν εκεί μάθημα.

Απορημένος για το θέμα που του τέθηκε, ο κ. Χριστοδουλόπουλος, επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν η εκπαιδευτική κοινότητα, οι δύο διευθυντές να μην μπορούν να βρουν μια λύση, με γνώμονα το καλό των μαθητών τους και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων τους και να αναζητούν παρέμβαση από τον δήμαρχο για ένα τόσο απλό θέμα, που δεν χρειάζονταν να επιφέρει διαφωνίες.


Ο ίδιος τηλεφώνησε, πάντως, στον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Γιάννη Αθανασόπουλο, ώστε να υπάρξει συνεννόηση με τους διευθυντές των δύο αυτών σχολείων και να βρεθεί άμεσα η λύση.

Οι μαθητές, πάντως, έθεσαν και την έλλειψη γυμναστηρίου, το οποίο «χτυπήθηκε» από τον σεισμό του 2008 και έκτοτε η ανακατασκευή του παραμένει ανεκπλήρωτη.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος επεσήμανε ότι θα στείλει έγγραφο στον ΟΣΚ για να σταλούν τα χρήματα που υπάρχουν και στη συνέχεια θα προκηρύξει εργολαβία αποπεράτωσης, εκφράζοντας την απορία του για την ολιγωρία που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια και τονίζοντας παράλληλα ότι στην παρούσα φάση αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθεί το επίσης σεισμόπληκτο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ