2014-12-10 16:48:51
Φωτογραφία για Μίκα Ιατρίδη: «Δώστε λύσεις στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι του τ. ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ στα Δωδεκάνησα»
Να δώσει λύση ο Υπουργός Εργασίας στην εξόφληση της φαρμακευτικής δαπάνης και... την εξόφληση των εξόδων κηδείας στους ασφαλισμένους του τ. ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ στα Δωδεκάνησα ζητά με ερώτηση της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει στην ερώτηση της ότι, η κατάργηση του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ έχει δημιουργήσει σοβαρά γραφειοκρατικά προβλήματα και καλεί τον Υπουργό να λάβει μέτρα ώστε να μην συνεχιστεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του τ. ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ στα Δωδεκάνησα, όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ειδικά σε μια περίοδο που η ελληνική οικογένεια και κοινωνία βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: «Σχετικά με ζητήματα ασφαλισμένων στο τ. ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ».

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι του τ. ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ στα Δωδεκάνησα, προβλήματα που έχουν προκύψει από την κατάργηση του συγκεκριμένου ασφαλιστικού φορέα και την ανάληψη των αρμοδιοτήτων του και της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.


Ειδικότερα, ζητήματα έχουν προκύψει σχετικά με την φαρμακευτική δαπάνη ασθενών ασφαλισμένων, πολλοί εκ των οποίων πάσχουν από μακροχρόνια ασθένεια, την οποία το ταμείο δεν έχει καλύψει. Το ποσοστό των Δωδεκανήσιων ασφαλισμένων στο τ. ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ, στο οποίο δεν έχει γίνει εξόφληση της φαρμακευτικής του δαπάνης, κυμαίνεται γύρω στο 5% με 10%, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες στους ασφαλισμένους και στην ομαλή εξέλιξη της υγείας τους.

Περαιτέρω, από το Νοέμβριο του 2013 δεν καταβάλλονται τα έξοδα κηδείας, τα οποία ανέρχονται από 800 έως 1100 ευρώ, παρά το γεγονός ότι γίνεται η παραλαβή των δικαιολογητικών. Η μη καταβολή φαίνεται να οφείλεται σε γραφειοκρατικούς λόγους, οι οποίοι προέκυψαν με την κατάργηση του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ.

Επειδή η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του τ. ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ στα Δωδεκάνησα, όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, δεν μπορεί να συνεχίζεται, ειδικά σε μια περίοδο που η ελληνική οικογένεια και κοινωνία βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Ποια άμεσα μέτρα σκοπεύει να λάβει ώστε να εξοφληθεί το σύνολο της φαρμακευτικής δαπάνης για όλους τους ασφαλισμένους στα Δωδεκάνησα, ακόμα και αν υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες έχουν προκύψει λάθη στα δικαιολογητικά;

2. Πότε θα ξεκινήσει η καταβολή των εξόδων κηδείας και ποια θα είναι η οριστική λύση στο συγκεκριμένο γραφειοκρατικό πρόβλημα;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ