2014-12-10 20:56:32
Φωτογραφία για Παλαιστίνη: Ισραηλινοί στρατιώτες υπεύθυνοι για τον θάνατο Υπουργού;
Σε αναβρασμό βρίσκεται  η Παλαιστινιακή κοινότητα έπειτα από το βίαιο θάνατο του Παλαιστινίου Υπουργού Ζίαντ Αμπού Εϊν, υπεύθυνου για θέματα εποικισμού στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Το περιστατικό συνέβη ενώ περίπου 100 Παλαιστίνιοι και ξένοι ακτιβιστές ήταν καθ' οδόν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του κλιμακούμενου εποικισμού των Ισραηλινών. Είχαν προγραμματίσει να μεταβούν σε ένα ισραηλινό οικισμό στην περιοχή της Δυτικής Όχθης και να φυτέψουν ...δέντρα!

Όπως έγινε γνωστό, ο υπουργός σκοτώθηκε έπειτα από χρήση βίας Ισραηλινών στρατιωτών, οι οποίοι επιχείρησαν να απωθήσουν την εκδήλωση διαμαρτυρίας στο χωριό Τουρμουσίγια. Έγινε μια προσπάθεια διάσωσης του, όμως άφησε την τελευταία του πνοή στο δρόμο προς το κοντινότερο νοσοκομείο της Ραμάλα.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο του Reuters που ήταν παρόν στο επίμαχο επεισόδιο, ο παλαιστίνιος υπουργός χτυπήθηκε, με γροθιά στον λαιμό κατά τη διάρκεια έντονης λογομαχίας με δυο από τους ισραηλινούς στρατιώτες. Μάλιστα ο φωτογράφος απαθανάτισε τη σκηνή με την φωτογραφική μηχανή του και η φωτογραφία κάνει ήδη το γύρο του κόσμου.


Σε ακόλουθη ανακοίνωσή ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε το περιστατικό χαρακτηρίζοντάς το “βάρβαρη πράξη, για την οποία δεν μπορούμε να αποσιωπήσουμε και την οποία δεν μπορούμε να δεχτούμε”. Στη συνέχεια κήρυξε τριήμερο πένθος.

Ο ισραηλινός στρατός IDF ερευνά τις συνθήκες του συμβάντος, αλλά ακόμη δεν προχώρησε σε σαφή τοποθέτηση επί του θέματος.

Σε αναβρασμό βρίσκεται η Ραμάλα, όπου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τα καταστήματα έκλεισαν, νεαροί επιτέθηκαν με πέτρες κατά ισραηλινών στρατιωτών που περιπολούσαν στην περιοχή φρουρώντας εβραϊκό οικισμό εποίκων.

Τις τελευταίες εβδομάδες η ένταση στις σχέσεις Ισραηλινών-Παλαιστινίων ήταν κλιμακούμενη. Έπειτα από παλαιστινιακές επιθέσεις, δέκα Ισραηλινοί και ένας ξένος υπήκοος έχασαν τη ζωή τους, ενώ περισσότεροι από δώδεκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το ίδιο διάστημα.

Μετάφραση-Επιμέλεια:OnAlert

Πηγές: Reuters-BBC

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/Mohamad Torokman

Πηγή Βίντεο: Liveleak/Euronews
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ