2014-12-11 05:00:08
Φωτογραφία για Κεφαλογιάννη: Εθνική υπόθεση ο τουρισμός
«Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση» επεσήμανε η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη. Μιλώντας σε ημερίδα, τόνισε πως ο τουρισμός «πρέπει να ενώνει, να συνθέτει, να παράγει αποτελέσματα για το καλό της περιφέρειας και των πολιτών, για το καλό της Ελλάδας».

Η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι το εθνικό σχέδιο δράσης για τον τουρισμό έφερε τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

«Ο κλάδος έχει ανακάμψει. Τα δυο τελευταία χρόνια αλλάξαμε το κλίμα και κάναμε αλλεπάλληλα ρεκόρ. Ο τουριστικός κλάδος εξελίσσεται σε καταλύτη για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το 2014 είχαμε αύξηση των εισπράξεων 13,4% και αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 15,6%. Επικαλούμενη στοιχεία του ΙΚΑ, είπε ότι ο τουρισμός δημιούργησε το πρώτο επτάμηνο 120.000 νέες θέσεις απασχόλησης, σε σχέση με το 2013.

Κατέστησε σαφές ότι για πρώτη φορά με τις νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Τουρισμού, δημιουργήθηκε θεσμικό πλαίσιο για τον αγροτουρισμό και τον οινοτουρισμό, και τέθηκαν ελάχιστες προϋποθέσεις άσκησης της δραστηριότητας των επιχειρήσεων αγροτουρισμού και οινοτουρισμού.


Η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου είναι και μέσω του νέου ΕΣΠΑ να τονωθεί η επιχειρηματικότητα, να δημιουργηθεί το πλαίσιο για νέες επενδύσεις και να εκσυγχρονιστεί το προϊόν μας. «Θέλουμε να κάνουμε την Αττική και την Αθήνα μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης. Έχουμε όλα τα απαιτούμενα εργαλεία για να το επιτύχουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ