2014-12-11 15:11:06
Φωτογραφία για Μετεωρολογική «βόμβα» με βροχές και καταιγίδες μέχρι την Παρασκευή
Μέχρι την Παρασκευή θα διαρκέσει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε ήδη να πλήττει την Ελλάδα και θα χτυπήσει και την Αττική με βροχές και καταιγίδες. Τα πρώτα προβλήματα εντοπίζονται στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το Ιόνιο (εκτός της Κέρκυρας), τη Στερεά (κυρίως την κεντρική και ανατολική, της Αττικής συμπεριλαμβανομένης), την Εύβοια και τη νύχτα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.

Σήμερα Πέμπτη, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και το απόγευμα θα ενταθούν περαιτέρω στην Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν πρόσκαιρα στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Παρασκευή (12/12), τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα και βαθμιαία θα ασθενήσουν. Το Σαββατοκύριακο μάλιστα, μετά την 48ωρη μετεωρολογική βόμβα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας.


Εν τω μεταξύ, ο απολογισμός των θυμάτων λόγω της κακοκαιρίας στη βόρεια Ελλάδα ανεβαίνει συνεχώς, καθώς αγνοείται ένας ακόμα άνθρωπος, που παρασύρθηκε από τα νερά του Γαλλικού Ποταμού, έξω από το Κιλκίς.

Στο Δεβελίκι Χαλκιδικής ένα σπίτι ισοπεδώθηκε από τα ορμητικά νερά, που πέρασαν μέσα από το χωριό και κατέστρεψαν τα πάντα. Κορμοί δέντρων, πέτρες και άλλα φερτά υλικά έκλεισαν την κοίτη του ρέματος και τα μανιασμένα νερά αναζήτησαν αλλού διέξοδο. Πέρασαν μέσα από το χωριό και κατέστρεψαν ό,τι υπήρχε στο πέρασμά τους. Περισσότεροι από 100 κάτοικοι στο Δεβελίκι και στους γύρω συνοικισμούς παραμένουν αποκλεισμένοι αφού τα νερά του χειμάρρου είναι απροσπέλαστα από τα αυτοκίνητα.

Στην περιοχή Βαρβάρα, η συνεχής βροχόπτωση των τελευταίων ημερών έχει προκαλέσει κατολισθήσεις και ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Στη Νέα Ιωνία Θεσσαλονίκης πυροσβέστες απεγκλώβισαν τετραμελή οικογένεια από το σπίτι της που πλημμύρισε από τα νερά του Γαλλικού ποταμού. Άλλα τρία άτομα απεγκλωβίστηκαν από τα αυτοκίνητά τους όταν παγιδεύτηκαν στα νερά.

Στον Έβρο οικισμοί στην Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, το Σουφλί και τις Φέρρες έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Περισσότερα από 80.000 στρέμματα με καλλιέργειες έχουν πλημμυρίσει.

Πηγή: Imerisia
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ