2014-12-12 13:07:16
Φωτογραφία για Καλάβρυτα: Σε άμεση καταγραφή των ατόμων με αναπηρία προχωρά ο Δήμος
Με τη δέσμευση του Δημάρχου Καλαβρύτων Γιώργου Λαζουρά , για την καταγραφή των ατόμων με αναπηρία στην ευρύτερη περιοχή και την άμεση δραστηριοποίηση του Δήμου με στόχο τη δημιουργία ειδικών δομών Α.Μ.Ε.Α., ολοκληρώθηκε η ενημερωτική Ημερίδα που διεξήχθη την Παρασκευή 5/12/2014 στα Καλάβρυτα.

Την Ημερίδα διοργάνωσε το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η ΜΕΡΙΜΝΑ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Το Ίδρυμα, στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας στα προβλήματα των ατόμων με νοητική στέρηση, αποδέχθηκε τη σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Καλαβρύτων και διοργάνωσε την εκδήλωση, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Αρχής.

Το κλιμάκιο της Μέριμνας όπου μετέβη στα Καλάβρυτα αποτελείτο από το Γενικό Γραμματέα Δ.Σ. κ. Νικόλαο Μαρκάτο, την Ταμία Δ.Σ. κα Παυλίνα Ευαγγελοπούλου, το Μέλος του Γενικού Συμβουλίου Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων κ. Γεώργιο Αγγελακόπουλο, την Διευθύντρια του Θ.Π.Κ. «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» κα Παναγιώτα Τόγια, την Προϊσταμένη της Ιατροπαιδαγωγικής Υπηρεσίας κα Μένη Μενούνου και την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου κα Ευγενία Αναστασίου.


Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Λαζουράς δεσμεύθηκε για την εκπόνηση σχεδίου για το ζήτημα της διαχείρισης των ειδικών αναγκών των Α.Μ.Ε.Α. της περιοχής και επεσήμανε ότι θα είναι γι αυτό το λόγο σε άμεση συνεργασία με το Θ.Π.Κ. «Η ΜΕΡΙΜΝΑ».

Στην διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ένα βίντεο από μια μοναδική δουλειά που έγινε εκ μέρους του τέως Σχολικού Συμβούλου Ειδ. Αγωγής Θεόδωρου Θανόπουλου, με στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση πάνω στα ζητήματα των Α.Μ.Ε.Α.

Το βίντεο για τους μικρούς «Αγγέλους που κατέβηκαν στη Γη» εντυπωσίασε και συγκίνησε όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση.

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν στη διάρκεια της εκδήλωσης είναι η ανάγκη για τη δημιουργία ειδικών δομών με στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση των Α.Μ.Ε.Α.

Χρήματα μέσα από προγράμματα για το σκοπό αυτό υπάρχουν, αυτό που απαιτείται είναι η θέληση και σωστή οργάνωση για την αξιοποίηση της υπάρχουσας τεχνογνωσίας και εμπειρίας που είναι σε θέση να προσφέρει η «ΜΕΡΙΜΝΑ».

Η Διευθύντρια του Θ.Π.Κ. «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» κα Παναγιώτα Τόγια αναφέρθηκε στη λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Κινητικά και Λειτουργικά Προβλήματα, μια νέα δομή που αδειοδοτήθηκε και ξεκινά τη λειτουργίας της αμέσως μετά την στελέχωσή της.

Ακόμη η κα Τόγια αναφέρθηκε σε ένα ακόμη υψηλό στόχο του ιδρύματος, την άμεση λειτουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για Α.Μ.Ε.Α.

Στην εκδήλωση μίλησε η Παιδοψυχίατρος της ΜΕΡΙΜΝΑΣ κα Μένη Μενούνου η οποία ανέπτυξε τους σκοπούς και τις λειτουργίες του ιδρύματος.

Η Κοινωνική Λειτουργός κα Ευγενία Αναστασίου τόνισε πως στόχος του Κέντρου είναι η ικανοποίηση και ευχαρίστηση των τροφίμων μέσω της δημιουργίας συνθηκών απόλυτης συναισθηματικής κάλυψης και οικογενειακής θαλπωρής.

Το Μέλος του Γενικού Συμβουλίου Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων κ. Γεώργιος Αγγελακόπουλος αναφέρθηκε στις δυνατότητες της Δημοτικής Αρχής για ανάπτυξη δομών.

Βασική επιδίωξη των εργαζομένων στο ίδρυμα είναι να αναπτύξουν τις δυνατότητες και δεξιότητες των παιδιών, λαμβάνοντας τη δύναμη που εισπράττουν από την αγάπη των παιδιών.

Από την πλευρά των Α.Μ.Ε.Α. ο Γεράσιμος Φεσσιάν στο χαιρετισμό του προέτρεψε η 3η του Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα των Α.Μ.Ε.Α., να είναι ημέρα απολογισμού έργων προ της κοινωνία πάνω στο ευαίσθητο αυτό θέμα.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αναπλ. Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαβρύτων κ. Γιάννης Μεντζελόπουλος.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ