2014-12-12 16:10:44
Φωτογραφία για 29 χειροβομβίδες και 6 βλήματα ανάμεσα σε σπίτια στη Λαμία. Μεγάλη επιχείρηση της 695 ΑΒΠ [photos + video]
Μεγάλη επιχείρηση του στρατού και της αστυνομίας για την απομάκρυνση 29 χειροβομβίδων και 6 βλημάτων από εγκαταλελειμμένη στάνη που βρίσκεται στην αυλή σπιτιού στη Ροδίτσα της Λαμίας.

Οι πυροτεχνουργοί της 695 Αποθήκης Βάσης Πυρομαχικών που εδρεύει στο Αυλάκι Στυλίδας πήγαν στο σημείο και παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατάφεραν να τα εξουδετερώσουν με ειδικό υποξικό μείγμα και στη συνέχεια τα μετάφεραν στο πεδίο βολής στη περιοχή της Λυγαριάς για να τα καταστρέψουν.

Ο οπλισμός βρέθηκε μέσα στη στάνη που είχε πολλά χρόνια να χρησιμοποιηθεί. Τον είχε κρύψει εκεί ο πατέρας του σημερινού ιδιοκτήτη, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή.

Κανείς από την οικογένεια δεν γνώριζε για την ύπαρξή τους και όταν εκείνος τους έλεγε να μην ανάβουν τσιγάρα κοντά στην στάνη για να μην πάρει φωτιά το τριφύλλι, δεν μπορούσαν να φανταστούν τι ακριβώς φοβόταν ο ηλικιωμένος άνδρας.


Το απόγευμα της Τετάρτης ο ιδιοκτήτης της στάνης αποφάσισε να την καθαρίσει. Σε βάθος περίπου 1,5 μέτρου, κάτω από κοπριές και χόρτα, εντόπισε δύο ξύλινα κουτιά.

Τα άνοιξε και όταν διαπίστωσε πως περιείχαν χειροβομβίδες και βλήματα τρομοκρατήθηκε. Ενημέρωσε την αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας και οι πυροτεχνουργοί της Μονάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Στη συνέχεια ενημερώθηκε ο στρατός που έχει την ευθύνη για τέτοια περιστατικά και σήμερα περίπου στις 12:30 άρχισε η επιχείρηση απομάκρυνσης και εξουδετέρωσης.

Όλες αυτές τις ώρες ο χώρος φυλάσσονταν από την αστυνομία που έχει δώσει σαφείς οδηγίες στους κατοίκους να πλην πλησιάζουν.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ