2014-12-12 18:19:16
Φωτογραφία για ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΠΛΑ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ
ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και ''Ποτάμι'' καταδικάζουν την επίθεση 

Οι κάλυκες των καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση της πρεσβείας κατά του Ισραήλ «μίλησαν». Σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση, τα όπλα  ήταν τα ίδια με αυτά που είχαν χρησιμοποιηθεί πέρυσι στην επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη.

Επισήμως δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την επίθεση του Δεκεμβρίου του 2013 στην οικία του Γερμανού πρέσβη είχε αναλάβει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». Η ίδια ομάδα είχε αναλάβει και την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού. Στο σημείο εντοπίστηκαν 54 κάλυκες. Τα πυρά άκουσε ο σκοπός που είχε βάρδια και η αστυνομία έσπευσε στην περιοχή. 

Η ΔΗΜΑΡ καταδικάζει απερίφραστα το χτύπημα στην ισραηλινή πρεσβεία στο Ψυχικό, όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος. «Η απομόνωση της τρομοκρατίας είναι η μόνη απάντηση που μπορούν και οφείλουν να δώσουν οι πολίτες και οι δημοκρατικές δυνάμεις» προσθέτει, και επισημαίνει ότι «ο αγώνας των Παλαιστινίων δεν υπηρετείται από αυτόκλητους τιμωρούς».


Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση, σημειώνοντας: «Τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού, την ηθική αλλά και έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης».

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εξέδωσε και το ''Ποτάμι'', το οποίο θεωρεί «περίεργη και ύποπτη» τη χρονική στιγμή της επίθεσης. «Είναι πολύ περίεργη και ύποπτη η χρονική στιγμή της επίθεσης που συμπίπτει με τις προσπάθειες της Ελλάδας και της Κύπρου να διασφαλίσουν την ενεργειακή τους συνεργασία με το Ισραήλ», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ