2014-12-13 06:01:15
Φωτογραφία για Πάτρα: Ανοικτά τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου - Νέος πόλεμος
Νέα διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας και του Συλλόγου Εμπόρων Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Πάτρας για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών το εορταστικό ωράριο ξεκινά από την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου και δεν προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο ο Σύλλογος Εμπόρων Ιστορικού Κέντρου Πάτρας ανακοινώνει ότι στις 14 Δεκεμβρίου τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου της Πάτρας θα είναι ανοικτά και καλούν τους καταναλωτές να τα επισκεφθούν.

"Ως προς το ωράριο η νομοθεσία δίνει το δικαίωμα στα καταστήματα να λειτουργούν τις καθημερινές από 9 πμ έως 9 μμ. το Σαββάτο από 9 πμ έως 8 μμ. και την Κυριακή από 11 πμ έως 8 μμ. Το κάθε κατάστημα μέσα στο προ αναφερόμενο πλαίσιο ωραρίου, έχει το δικαίωμα αυτόνομα να διαμορφώσει το ωράριο του ανάλογα με τις ανάγκες η δυνατότητες που έχει το κάθε ένα, βεβαίως, χωρίς να παραβιάζεται η έναρξη και η λήξει του νόμιμου ωραρίου.Σας θυμίζουμε ότι δεν είναι υποχρεωμένα τα καταστήματα να ακολουθήσουν τα ωράρια των συλλόγων.


Κλείνοντας, προσκαλούμε τους καταναλωτές από την ευρύτερη περιφέρεια να επισκεφτούν την Πάτρα αυτή την Κυριακή 14/12/2104 για να κάνουν τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους στην μητροπολιτική αγορά των Πατρών", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΕΙΕΚ Πάτρας.

Επίσης διαψεύδει τον ισχυρισμό του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας ότι ο ο Υφυπουργός Ανάπτυξης τάχθηκε υπέρ της μετακίνησης της Κυριακής από 14/12 στης 28/12, υποστηρίζοντας ότι "στην συνάντηση που είχαμε με τον Υφυπουργό (9/12/2014) ήταν πλέον ξεκάθαρο αφού είδαμε και διαβάσαμε την τροπολογία, ότι θα προσθέσει και την τελευταία Κυριακή 28/12".

Η ανακοίνωση του ΣΕΙΕΚ έχει ως εξής:

Με αφορμή την δήλωση του ΕΕΣΠ ότι ο Υφυπουργός Ανάπτυξης τάχθηκε υπέρ της μετακίνησης της Κυριακής από 14/12 στης 28/12 είναι ψευδή. Στην συνάντηση που είχαμε με τον Υφυπουργό (9/12/2014) ήταν πλέον ξεκάθαρο αφού είδαμε και διαβάσαμε την τροπολογία, ότι θα προσθέσει και την τελευταία Κυριακή 28/12.

Ο ΣΕΙΕΚ παρουσίασε σε όλα τα μέσα την επιστολή με το αίτημα για το άνοιγμα και της τελευταίας Κυριακής, συνοδευόμενη από φωτογραφία μέσα από το γραφείο του Υφυπουργού τεκμηριώνοντας όσα είπαμε δημοσίως. Ας κάνει το ίδιο και ο ΕΕΣΠ (αν μπορεί), και να παύσει να παραπλανεί την αγορά με ψέματα και να προσπαθεί να λασπώσει των αγώνα του ΣΕΙΕΚ.

Πιστεύομε ακράδαντα ότι οι αγώνες δεν δίνονται με λάσπη και ψέματα αλά δίνονται εκεί που παίρνονται η αποφάσεις εξ ου και η επίσκεψη του ΣΕΙΕΚ στον Υφυπουργό Ανάπτυξης. Είναι εμφανή πλέων ότι ο ΕΕΣΠ είναι σε πλήρη σύγχυση αφού ο ΣΕΙΕΚ έχει ξεκινήσει τον αγώνα για το άνοιγμα της τελευταίας Κυριακή του χρόνου από την 01/12/2014 με την επίσκεψη του στον Αντιπεριφερειάρχη. Η κατάσταση αυτή έχει αναγκάσει το Προεδρείο του ΕΕΣΠ σε παραλήρημα δηλώσεω,ν άνευ ουσίας, που πραγματικά δημιουργούν σύγχυση στην λειτουργία της αγοράς. Ο ΕΕΣΠ έχει προσπαθήσει ένα βρόμικο επικοινωνιακό παιχνίδι δίνοντας την εντύπωση ότι έκανε επαφές μαζί μας και ότι ο ΣΕΙΕΚ δεν επιθυμούσε την λειτουργιά των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου. Ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν σωστά. Αλλά πως να το κάνουν; Με ψέματα; Η επιστολή μας που δημοσιεύθηκε αποδεικνύει ότι ο ΣΕΙΕΚ αντιθέτως επιθυμεί και έκανε πράξη των αγώνα για την τελευταία Κυριακή και δεν έμεινε στα λόγια με μεγάλες δηλώσεις τύπου ΕΕΣΠ.

Ας θυμηθούμε τις περίφημες ατάκες του Προεδρείου του ΕΕΣΠ "Πότε την Κυριακή", "Ούτε ένα ευρώ την Κυριακή" τις ύβρεις προς των καταναλωτών και εμπόρων που δεν συμφωνούσαν μαζί τους. Με αυτές τις φράσεις παραβρέθηκε στις διαβουλεύσεις, του Αντιπεριφερειάρχη ένα χρόνο πριν, και ουσιαστικά αυτοί έκαψαν την τελευταία Κυριακή αφού επέμεναν στο 'Καμιά Κυριακή". Έτσι λοιπόν ο Αντιπεριφερειάρχης δεν μπόρεσε να πρόσθεσει την τελευταία Κυριακή υπό αυτό το κλίμα. Ένα χρόνο αργότερα, ενώ είναι δεσμευμένος από την αρχική απόφαση, ο ΕΕΣΠ ζητά να πρόσθεση την τελευτά Κυριακή, που αυτοί αρχικά δεν ήθελαν και να ασκί κριτική στον ΣΕΙΕΚ ότι δεν θέλει την τελευταία Κυριακή ενώ ο ΕΣΣΠ θέλει την 8 η Κυριακή.(Τι δεν σας κολάει εδώ;) Δεν έχουν πάρα μόνο τον εαυτό τους να κατηγορήσουν για τα Καραγκιοζιλίκια που προσφέρουν απλόχερα στην αγορά. Ας παύσουν πια να προσπαθούν να κλείσουν την αγορά και να αφήσουν τα καταστήματα να δουλέψουν με ηρεμία αυτές της γιορτινές ήμερες. Δεν έχουν καταλάβει τη ζημιά έχουν κάνει; Φτάνει πια, "είστε επικίνδυνη πλέων για το εμπόριο". Να θυμηθούμε επίσης την πρόσφατη απεργία που ο ΣΕΙΕΚ στήριξε με πράξεις αφού τα καταστήματα μας ήταν κλειστά, για να στείλουμε και εμείς το μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι η κατάσταση αυτή μας οδηγεί στην εξαθλιώσει.

Ο ΕΕΣΠ, από την άλλη, δήλωσε ότι στηρίζει την απεργία και μάλιστα ήταν στημένοι έξω από καταστήματα για να βεβαιωθούν ότι δεν θα ανοίξουν, και μόλις τελείωσε η συνδικαλιστική τους βάρδια (9:30 πμ), είχαν ανοίξει τα δικά τους καταστήματα και δούλευαν κανονικά. Τολμούν να μιλούν για αξιοπιστία, αυτοί που λένε "καμία Κυριακή" και ανοίγουν τα καταστήματα τους. Αυτοί που πρωτοστατούν στις απεργίες και οι ίδιοι τις παραβιάζουν, η μήπως οι απεργίες αυτές αφορούν όλους τους άλλους εκτός από τους ίδιους. Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν; Ποιων νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Κοροϊδεύουν μόνο τον εαυτό τους και κανέναν άλλων.

Αγαπητοί καταναλωτές και συνάδελφοι, είναι τραγικοκωμική η κατάσταση αυτή με τις Κυριακές και απαιτείτε ένα ξεκαθάρισμα έως προς τι ισχύει για το θέμα αυτό.

Μέσα στο πλαίσιο των 7 Κυριακών τα καταστήματα που επιθυμούν να ανοίξουν, θα ανοίξουν 14/12/2014 και 21/12/2014, αφού περάσει η τροπολογία θα χουν το δικαίωμα να ανοίξουν και 28/12/2014.

Ως προς το ωράριο η νομοθεσία δίνει το δικαίωμα στα καταστήματα να λειτουργούν τις καθημερινές από 9 πμ έως 9 μμ. το Σαββάτο από 9 πμ έως 8 μμ. και την Κυριακή από 11 πμ έως 8 μμ. Το κάθε κατάστημα μέσα στο προ αναφερόμενο πλαίσιο ωραρίου, έχει το δικαίωμα αυτόνομα να διαμορφώσει το ωράριο του ανάλογα με τις ανάγκες η δυνατότητες που έχει το κάθε ένα, βεβαίως, χωρίς να παραβιάζεται η έναρξη και η λήξει του νόμιμου ωραρίου.

Σας θυμίζουμε ότι δεν είναι υποχρεωμένα τα καταστήματα να ακολουθήσουν τα ωράρια των συλλόγων.

Κλείνοντας, προσκαλούμε τους καταναλωτές από την ευρύτερη περιφέρεια να επισκεφτούν την Πάτρα αυτή την Κυριακή 14/12/2104 για να κάνουν τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους στην μητροπολιτική αγορά των Πατρών.

Καλές Γιορτές

Εκ του συλλόγου

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ