2014-12-14 16:20:23
Φωτογραφία για Πάτρα: Οι κρατούμενοι «αγρίεψαν» και επιτίθενται στους φύλακες
«Πάμε για βάρδια και ανάβουμε κερί προσευχόμενοι να γυρίσουμε σώοι στις οικογένειές μας», λέει στον «Κόσμο» σωφρονιστικός υπάλληλος του καταστήματος κράτησης «Αγ. Στεφάνου Πατρών, με αφορμή τα αλλεπάλληλα, όπως υποστηρίζουν και εγγράφως συνδικαλιστές εκπρόσωποι, κρούσματα επιθέσεων βίας από φυλακισμένους κατά σωφρονιστικών υπαλλήλων. Αφορμή για όλα αυτά στάθηκε ένα ακόμη κρούσμα που σημειώθηκε την προηγούμενη Τετάρτη και παρ' ολίγο να στοιχίσει σε έναν νεαρό σωφρονιστικό υπάλληλο ο οποίος διασώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τα χέρια βαρυποινίτη!

Όλα συνέβησαν μεσημεριανές ώρες και ενώ ο αλλοδαπός (Αλβανός συγκεκριμένα) βαρυποινίτης έμοιαζε να έχει υποστεί αμόκ από τον εγκλεισμό και άρχισε να φωνάζει και να χτυπά τα χέρια του στους τοίχους. Βρέθηκε μπροστά του ο σωφρονιστικός υπάλληλος και μεταφορικά αποτέλεσε... πρόχειρο σάκο του μποξ για τον αγανακτισμένο κρατούμενο ο οποίος άρχισε να του επιτίθεται φραστικά
. Του φώναζε πως εκείνος έφταιγε που ήταν στη φυλακή. Και ότι θα τιμωρηθεί για αυτό που του έχει κάνει. Ο σωφρονιστικός υπάλληλος του απάντησε προσπαθώντας να τον ηρεμήσει αλλά η τακτική του έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα μιας και ο βαρυποινίτης εξοργίστηκε ακόμα περισσότερο και στην κυριολεξία... όρμησε σαν μαινόμενος ταύρος πάνω του! Με άλλα λόγια τον βούτηξε με τα χέρια του και ο υπάλληλος του καταστήματος κράτησης θα γλίτωνε δύσκολα εάν δεν επενέβαιναν ακαριαία και σωτήρια οι υπόλοιποι συνάδελφοί του για να τον απελευθερώσουν από τον κρατούμενο και να τον απομακρύνουν από το σημείο. Όπως μας λένε όμως οι σωφρονιστικοί, τέτοια περιστατικά είναι απλώς... «καθημερινότητα» για τους ίδιους ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ:«Έχουμε καταντήσει... καρπαζοεισπράκτορες»!

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε προ ημερών η Ένωση Υπαλλήλων Φυλακής Πατρών περιγράφεται το κλίμα που επικρατεί, με ευθύνη όχι φυσικά όλων των κρατουμένων αλλά ορισμένων. Και είναι λογικό εφόσον για... 850 και πλέον κρατούμενους αντιστοιχούν μόλις ...48 σωφρονιστικοί υπάλληλοι (ρεπό είναι... ξεχασμένη υπόθεση)! «Έχουμε και τους λεγόμενους "φιλοξενούμενους" οι οποίοι λόγω γραφειοκρατικών δυσκολιών δε μπορούν να φύγουν μέχρι να βεβαιωθεί η ταυτότητα τους, και ανέρχονται περί τους 60. Δεν υπάρχει ειδικός χώρος φύλαξής τους, με αποτέλεσμα, εκμεταλλευόμενοι όλα τα παραπάνω, να γίνονται ιδιαίτερα επιθετικοί προς τους φύλακες οι οποίοι επωμίζονται τις συνέπειες χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η οποία καταλήγει κάνοντας λόγο για «Καρπαζοεισπράκτορες»: «Κάποιοι στο υπουργείο παίρνουν αποφάσεις χωρίς να ξέρουν τη κτηριακή και λειτουργική δομή της φυλακής. Μας φορτώνουν κι άλλες αρμοδιότητες, (σχολείο, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ κ.α.). Κύριοι, δυστυχώς έχουμε χάσει το "μπούσουλα". Η φυλακή κρατιέται από το φιλότιμο του "φυλακάκου". Έχουμε καταντήσει "καρπαζοεισπράκτορες"...!

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ