2014-12-15 14:10:59
Φωτογραφία για Μήνυση και αγωγή αποζημίωσης για ηθική βλάβη κατά προμηθευτή από τον Δήμο Αλμυρού
Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 05/11/2014, μεταξύ άλλων θεμάτων, συζητήθηκε και η ανάρμοστη συμπεριφορά προμηθευτή καυσίμων του Δήμου Αλμυρού.

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα 03/11/2014, ημέρα επίσκεψης, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κου Κωνσταντίνου Αγοραστού, της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κας Δωροθέας Κολινδρίνη και του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ κ. Αργύρη Μποτού για την πραγματοποίηση σύσκεψης με θέμα το έργο «Λιμνοδεξαμενή Ξηριά», όπου συμμετείχαν ο πρώην Δήμαρχος Αλμυρού, οι Αντιδήμαρχοι, ο ανάδοχος αλλά και η τεχνική υπηρεσία της αναδόχου εταιρείας.

Απροειδοποίητα εισέβαλλε στο γραφείο του Δημάρχου κου Δημήτριου Εσερίδη, ο προμηθευτής, χτυπώντας πόρτες και φωνασκώντας για την εξόφληση ενός τιμολογίου, που εκκρεμεί ως προς την πληρωμή του, ως μη σύννομο, από το μήνα Μάρτιο του 2014.

Ήδη πρέπει ν’ αναφερθεί, πως έως σήμερα έχει πληρωθεί το ποσό των 33.000€ και ουδεμία άλλη οφειλή υπάρχει προς αυτόν, που να απορρέει από τη σύμβαση που έχει υπογράψει με το Δήμο, από τις 12/06/2014 έως και σήμερα . Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι εισπράττει καθέτως και επί σειρά ετών περίπου το ποσό των 300.000€ ετησίως.


Την επόμενη μέρα, δηλαδή στις 04/11/2014, εκβιάζοντας το Δήμαρχο για τη πληρωμή των μη σύννομων τιμολογίων, δεν προμήθευσε με καύσιμα τα οχήματα του Δήμου, με αποτέλεσμα να μην γίνουν η αποκομιδή απορριμμάτων αλλά και τα έργα για την αγροτική οδοποιία. Το επεισόδιο που δημιούργησε, αποτελεί προσβολή στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη, της Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου αλλά και όλων των αιρετών που παρευρέθησαν, υποβάθμιση θεσμών καθώς και δυσφήμιση του Δήμου.

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να καταγγείλει την απαράδεκτη αυτή ενέργεια μέσω του τύπου και να προβεί σε μήνυση και αγωγή αποζημίωσης για κάθε ηθική βλάβη κατά του συγκεκριμένου προμηθευτή.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ