2014-12-16 03:00:10
Φωτογραφία για Η οικοδομή τραβάει τον «κατήφορο»…στην Μεσσηνία
Σε πτωτική τροχιά εξακολουθεί να κινείται η οικοδομική δραστηριότητα στη Μεσσηνία αλλά και σε ολόκληρη την χώρα με τον τομέα της... ανέγερσης να είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πολεοδομίας το 2014 Οπως απεικονίζεται σε σχετικό έγγραφο που ανάρτησε ο δήμος Καλαμάτας από τις αρχές του φθινοπώρου στην ιστοσελίδα του, υπάρχει μεγάλη μείωση στην έκδοση πολεοδομικών αδειών, οι οποίες από 239 το 2012 μειώθηκαν σε 138 το 2013, ενώ για το 2014 (μέχρι 4 Αυγούστου) ανέρχονται σε 59. Σε σχέση με το 2009 η πτώση ξεπερνά το 70% και η διαφορά γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς πως το μεγαλύτερο μέρος όσων τότε είχαν δοθεί αφορούσε την ανέγερση κτιρίων ενώ σήμερα τις νομιμοποιήσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δε έχει εκδοθεί άδεια για πολυόροφο κτίριο. «Είναι εμφανές από τα στοιχεία που διαθέτει η υπηρεσία ότι η οικοδομική δραστηριότητα έχει μειωθεί κατά πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά και με το 2013
. Φέτος οι άδειες που έχουν εκδοθεί είναι μέχρι σήμερα κατά πολύ λιγότερες και μέχρι το τέλος του έτους η διαφορά αυτή θα μειωθεί ελάχιστα. Σε σχέση με το 2009 η πτώση ξεπερνά το 70% ενώ υπάρχουν και ποιοτικά χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν πως η οικοδομική δραστηριότητα οδηγείται προς τα κάτω. Δηλαδή το μεγαλύτερο ποσοστό των αδειών που έχουν εγκριθεί από την υπηρεσία αφορά νομιμοποιήσεις και προσθήκες, ενώ σπάνια ανέγερση νέας οικοδομής"επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς . Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει εκδοθεί άδεια για πολύοροφο κτίριο αλλά οι ελάχιστες αφορούν μονώροφο κυρίως», επισημαίνουν πηγές από τις Πολεοδομίες...Η εικόνα στην Τριφυλία είναι ανάλογη καθώς η μείωση ξεπερνά το 60% σύμφωνα με τα φετινά στοιχεία.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ