2014-12-16 10:12:07
Φωτογραφία για H Sony αναπτύσσει κλειδαριά που θα ξεκλειδώνει με το… smartphone!
Εκτός από το καινοτόμο της εφαρμογής αυτής, ένα άλλο στοιχείο που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι το γεγονός ότι η Sony, για ακόμα μια φορά  επιλέγει τη μέθοδο του crowdfunding για να αντλήσει τα απαραίτητα κεφάλαια προκειμένου να υποστηρίξει ένα νέο της προϊόν. Αυτό είχε συμβεί και στην περίπτωση του E-Ink smartwatch της.

Το νέο της smart lock το παρουσίασε στο ιαπωνικό site άντλησης χρηματοδότησης, όπως είναι το Kickstarter, με το όνομα Makuake. Για το σκοπό αυτό δημιούργησε την εταιρεία Qrio, η οποία είναι μία συνεργασία με το World Innovation Lab. Η λογική χρήσης της τεχνολογίας αυτής είναι ότι με το κινητό τηλέφωνο μπορεί κανείς να ξεκλειδώσει μία πόρτα, χωρίς να χρειαστεί να κάνει μεγάλες μετατροπές στην πόρτα.

Ένα άλλο στοιχείο που είναι χρήσιμο να αναφερθεί είναι ότι το Qrio προσφέρει τη δυνατότητα διαμοιρασμού των κλειδιών με άλλους επιλεγμένους από τον χρήστη φίλους ή συγγενείς, ενώ για τη χρήση της εφαρμογής απαιτείται η ύπαρξη ασύρματης δικτύωσης μέσω Bluetooth 4.0.

H παραγωγή του Qrio της Sony αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάιο του 2015 εφόσον συγκεντρωθούν οι απαιτούμενοι πόροι χρηματοδότησης μέσα από το δίκτυο Makuake.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ