2014-12-16 13:02:28
Φωτογραφία για Το «φρένο» του Δένδια στις δηλώσεις των ξένων
Ο Νίκος Δένδιας που δεν συμμετείχε στις επίσημες συναντήσεις κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τούρκου Πρωθυπουργού στη χώρα μας, γνωρίζοντας πολύ καλά το παιχνίδι της διπλωματίας, κατά τη χτεσινή του παρέμβαση στο realfm, δήλωσε πως δεν είναι προς το συμφέρον του τόπου οι δηλώσεις των ξένων παραγόντων για την εγχώρια πολιτική κατάσταση.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας πιστός στη μετριοπάθεια, βάζει φρένο στις ακραίες φωνές της ΝΔ αλλά και της αντιπολίτευσης, που υιοθετούν τα λεγόμενα των ξένων, προκειμένου να συντηρήσουν το κλίμα της καταστροφολογίας προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Ο λόγος του Νίκου Δένδια, έχει μία ακόμη βαρύτητα, καθώς έχει θητεύσει στο Υπουργείο Ανάπτυξης και έχει διαχειριστεί το «κεφάλαιο» της αγοράς. Υπό αυτό το πρίσμα γνωρίζει πως σε αυτή τη φάση που η μικρομεσαία επιχείρηση δίνει τη μάχη της, για να στηριχτεί με όποια εργαλεία ιδιωτικά και δημόσια, πρέπει να μείνει ανεπηρέαστη, από τις πολιτικές εξελίξεις
. Ειδικά ο τομέας του τουρισμού. Ο Νίκος Δένδιας που είχε εργαστεί με πάθος για τα χρηματοδοτικά εργαλεία ΕΣΠΑ, κόκκινα δάνεια, τράπεζα ανάπτυξης κ.α., έχει κατά καιρούς υποστηρίξει πως η χώρα πρέπει να έχει μία συνέχεια και συνέπεια, ειδικά στον τομέα της λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς. Έτσι δεν είναι παράξενες οι δηλώσεις του, πως ακόμη και οι ξένοι θεσμικοί παράγοντες, με τους οποίους έχει συνεργαστεί για τη χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας, πρέπει να είναι προσεκτικοί στα όσα «πρεσβεύουν».

Ειδικά τώρα που βρίσκεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διαχειρίζεται διπλωματικά και επιχειρησιακά την ασφάλεια της Ελλάδας, με ένα ακόμη όπλο, τη σταθερότητα, για την αποτροπή των ορέξεων των γειτόνων μας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ