2014-12-17 11:12:09
Φωτογραφία για Και ιδιώτες κτηνίατροι στα προγράμματα εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου
Η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν σε δράσεις εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου και ειδικότερα του μελιταίου πυρετού (αλλά και όπου άλλου χρειάζεται για την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου) ιδιώτες κτηνίατροι, θα δίνεται με Υπουργική Απόφαση (ΥΑ) που πρόκειται να δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Στην ΥΑ που θα υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, θα προβλέπεται ότι στην εκτέλεση των συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προγραμμάτων θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτός από τους κτηνιάτρους των δημόσιων υπηρεσιών και οι ιδιώτες. Αυτό μέχρι στιγμής δεν ίσχυε αφού οι όποιες επιπλέον ανάγκες καλύπτονταν με συμβασιούχους (8 μηνών). Παρόλα αυτά - σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου - δεν έχει καθοριστεί ακόμα το θέμα των πληρωμών των ιδιωτών κτηνιάτρων.

«Αυτό θα ξεκαθαρίσει στην ΚΥΑ της Εξυγίανσης Ζωικού Κεφαλαίου, όπου εκεί θα ρυθμίζονται οι πληρωμές των ιδιωτών κτηνοτρόφων», μας αναφέρουν πηγές από το ΥπΑΑΤ.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η ΥΑ - που τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ - ο ιδιώτης κτηνίατρος που επιθυμεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα εξυγίανσης ζωικού κεφαλαίου θα πρέπει να υποβάλει αίτηση στην τοπική κτηνιατρική υπηρεσία ώστε εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις να εντάσσεται στο πρόγραμμα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ