2014-12-18 01:00:10
Φωτογραφία για Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η εκλογή ΠτΔ δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών
Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία ίσως οδηγήσει άμεσα στην προκήρυξη βουλευτικών εκλογών. Η κρισιμότητα των στιγμών για την πορεία της οικονομίας είναι προφανής, αυτό όμως δεν δικαιολογεί ούτε την κινδυνολογία ούτε την απώλεια ψυχραιμίας από καμία πλευρά.

Οι φορείς της υγιούς επιχειρηματικότητας επιθυμούν μία λύση που να προάγει την ανάπτυξη της χώρας, απαλλάσσοντάς την από τα δεσμά του μνημονίου, σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν πρέπει να γίνει με καιροσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της εθνικής συνοχής και του ίδιου του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης ως προς τον υποψήφιο Πρόεδρο ελήφθησαν και τώρα ήρθε η ώρα των βουλευτών, οι οποίοι πρέπει να ρωτήσουν τη συνείδησή τους για το ποιο είναι το καλό του τόπου.

Ομως η διαδικασία αυτή απαιτεί ένα κλίμα ηρεμίας, το οποίο διαταράσσουν επιθετικές δηλώσεις και απειλητικά «μηνύματα» σε βάρος βουλευτών που εκφράζουν τη μία ή την άλλη άποψη.


Τα κόμματα θα έχουν βαρύτατη ευθύνη αν μετατρέψουν μια σημαντική στιγμή για τη Δημοκρατία μας σε ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών.

Η ενότητα της χώρας είναι πολύ πιο σημαντική από το όποιο αποτέλεσμα στην προεδρική ή και στην κοινοβουλευτική εκλογική διαδικασία. Είναι πολύ πιο σημαντική από τα συμφέροντα των ξένων δανειστών ή κάποιων επιχειρηματικών συμφερόντων που διαδραμάτισαν σκοτεινό ρόλο στη μνημονιακή εποχή και επιζητούν να τον διατηρήσουν και μετά το μνημόνιο.

Η έξοδος από την κρίση, που όλοι επιθυμούμε, για να είναι ασφαλής και μόνιμη, πρέπει να γίνει μέσα σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού, που θα εξασφαλίσουν το αίσθημα σταθερότητας που τόσο ανάγκη έχουν η οικονομία και οι πολίτες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η κρίση εκτός από οικονομική είναι και ηθική, μια κρίση νοοτροπίας που απέτρεψε σε οριακές στιγμές του έθνους τη λήψη νηφάλιων αποφάσεων από τους πολιτικούς ταγούς και, σε ορισμένες περιπτώσεις, δίχασε την κοινωνία.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το μεγαλύτερο της χώρας με 150 χιλιάδες μέλη μικρομεσαίους επιχειρηματίες και επαγγελματίες, καλεί τόσο την κυβέρνηση όσο και την αντιπολίτευση να δεσμευθούν ότι ανεξάρτητα από το ποιοι θα είναι οι νικητές και οι χαμένοι μετά το πέρας των πολιτικών διεργασιών, θα εργαστούν από κοινού για να διαφυλαχθούν οι περιουσίες των πολιτών και τα κεφάλαια των επιχειρήσεων από πιθανές κερδοσκοπικές επιθέσεις.

Πολλοί είναι οι εχθροί μας και οι δήθεν οι φίλοι μας, έξω από τα σύνορα της χώρας, αλλά και κάποιοι δυστυχώς «εντός των τειχών» που καιροφυλακτούν για κάποιο νέο μας στραβοπάτημα. Δεν πρέπει να τους δώσουμε το δικαίωμα να παρέμβουν και πάλι στις τύχες μας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ