2014-12-18 13:47:06
Φωτογραφία για «ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΑΜΑΝ!»
Ο Ίαν Βουγιούκας, που πριν από λίγες μέρες αποχώρησε από τη Γαλατασαράϊ λόγω της οικονομικής ασυνέπειας των Τούρκων, μοιράζεται με το "gazzetta.gr" την εμπειρία του στην Κωνσταντινούπολη, μιλάςι για την δολοφονία του Μάρκο Ίβκοβιτς, ενώ αναφέρεται κα στο παιχνίδι των Τούρκων με τον Ολυμπιακό απόψε.

Αναλυτικά Η συμφωνία του με τον τουρκικό σύλλογο οριστικοποιήθηκε λίγο πριν από την ολοκλήρωση της 1ης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας, όταν ο ίδιος βρισκόταν στη Σεβίλλη και αμέσως μετά το τέλος των υποχρεώσεών του με την Εθνική ομάδα, ο 29χρονος διεθνής σέντερ μετέβη στην Πόλη για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της νέας του ομάδας. Ο λόγος για τον Ίαν Βουγιούκα, ο οποίος εδώ και λίγες μέρες – με δική του πρωτοβουλία – αποτελεί παρελθόν από τη Γαλατασαράϊ, κάνοντας χρήση του ειδικού όρου που υπάρχει στα συμβόλαια της FIBA και επιτρέπει στους παίκτες να καταγγείλουν τη σύμβαση και να μείνουν ελεύθεροι, αν συμπληρώσουν 1+1 μήνες απλήρωτοι!


Αποφάσισαν να πληρωθούν μόνο οι Αρόγιο και Έρτσεγκ!

Κατά σύμπτωση, ο απόφοιτος του πανεπιστημίου του Σεντ Λούις μάζεψε τα πράγματά του από την Κωνσταντινούπολη κι επέστρεψε στην Αθήνα, λίγες μόλις μέρες πριν από την αποψινή (18/12, 20.00) αναμέτρηση της πρώην ομάδας του με τον Ολυμπιακό, για την τελευταία αγωνιστική της 1ης φάσης στην Ευρωλίγκα, οπότε η συζήτηση είχε πολλαπλό ενδιαφέρον.

«Ήταν ίσως η πιο άσχημη εμπειρία της καριέρας μου, γιατί έως τώρα ήμουν τυχερός και δεν έπαιξα σε ομάδες με τόσο άσχημες συνθήκες όσον αφορά στις πληρωμές! Αν εξαιρέσουμε τα δεδουλευμένα του πρώτου μήνα, μέχρι και πριν από λίγες μέρες, όλοι οι παίκτες έχουμε πληρωθεί μόνο τα δεδουλευμένα για τον Σεπτέμβριο. Την περασμένη εβδομάδα, ο παλιός παίκτης Λεβέντ Τοπσακάλ, που πρόσφατα με την καινούρια διοίκηση ανέλαβε διοικητικό πόστο, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μας μίλησε σχετικά με το θέμα και μας υποσχέθηκε ότι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα πληρωθούμε... Τελικά, απ' ότι μάθαμε οι άνθρωποι της Γαλατασαράϊ αποφάσισαν να πληρώσουν μόνο τους πιο υψηλά αμειβόμενους παίκτες, τον Αρόγιο και τον Έρτσεγκ, αφού ο νεοαποκτηθείς Πάτρικ Γιάνγκ δεν έχει ακόμη συμπληρώσει μήνα!», είπε αρχικά ο πρώην παίκτης του Ρεθύμνου, του Ολυμπιακού, του Πανελληνίου, του Παναθηναϊκού και της Ούνικς Καζάν, τον δρόμο του οποίου ακολούθησαν τόσο ο Ιταλός Πιέτρο Αραντόρι, όσο και ο Αυστραλός Νέϊθαν Τζαγουάϊ.

Η ανύπαρκτη σχέση με τον “δικτάτορα” Αταμάν!

«Το παράδοξο της όλης ιστορίας είναι ότι στο ίδιο καθεστώς βρίσκονται και οι Τούρκοι διεθνείς παίκτες, ο Αρσλάν, ο Γκονλούμ και ο Γκιουλέρ, ενώ ο Αλντεμίρ ήταν ο πιο τυχερός, γιατί υπέγραψε συμβόλαιο με τους Σίξερς και μετακόμισε στο ΝΒΑ! Κάποια στιγμή, ο Γκονλούμ και ο Αρσλάν επιχείρησαν να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αντιδράσουν, αλλά αυτομάτως τέθηκαν εκτός ομάδας για 3-4 μέρες και αναγκάστηκαν να “συμμορφωθούν”! O coach Αταμάν, που είναι και προπονητής της Εθνικής Τουρκίας, είναι ο απόλυτος “άρχοντας” στην ομάδα και η γνώμη του είναι απόλυτα σεβαστή από την διοίκηση... Αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση απ' όλα όμως, ήταν το γεγονός ότι από την μέρα που εντάχθηκα στην ομάδα, μέχρι προχθές που έφυγα, δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να μου μιλήσει, είτε για να μου πει τι θέλει από μένα, είτε για να μου εξηγήσει αν κάνω κάτι λάθος... Σε τρεις μήνες, δεν ανταλλάξαμε ούτε λέξη!», σχολίασε ο Ίαν Βουγιούκας, που πλέον θα περιμένει την ετυμηγορία του διαιτητικού δικαστηρίου της FIBA, για να διεκδικήσει όλα τα χρήματα του συμβολαίου του, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ομάδας.

«Το τελευταίο της χαρτί με Ολυμπιακό!»

Αγωνιστικά, η περυσινή δευτεραθλήτρια Τουρκίας, πάει από το κακό στο χειρότερο! Η πρόσφατη ήττα της στην Τραπεζούντα από την Τράμπζονσπορ την έριξε στην 6η θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα, ενώ στην Ευρωλίγκα βρίσκεται στο χείλος του αποκλεισμού από το Top-16 και για να τον αποφύγει χρειάζεται πάση θυσία νίκη στο τελευταίο ματς και ήττα της Νεπτούνας από τη Βαλένθια στην Ισπανία.

«Η ομάδα βρίσκεται σε κακή κατάσταση, το ηθικό των παικτών είναι πολύ χαμηλό, αλλά κόντρα στον Ολυμπιακό δεν έχουν άλλο περιθώριο από το να παλέψουν για τη νίκη, που πιθανά να τους δώσει την πρόκριση, αν και χρειάζεται και η συνδρομή της Βαλένθια. Η προσθήκη του Πάτρικ Γιανγκ, πάντως, της έχει δώσει περισσότερη δύναμη μέσα στη ρακέτα γιατί ο νεαρός Αμερικανός είναι πολύ καλός παίκτης και το στυλ του μοιάζει πολύ με του Ντάνστον. Πιστεύω ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο και οι φίλαθλοι της Γαλατά θα δημιουργήσουν πολύ καυτή ατμόσφαιρα, γιατί ξέρουν ότι οι “ερυθρόλευκοι” σε καμία περίπτωση δεν παρουσιαστούν αδιάφοροι...», υπερθεμάτισε ο 29χρονος σέντερ που ως παίκτης της τουρκικής ομάδας βίωσε από κοντά όσα επακολούθησαν της δολοφονίας του νεαρού οπαδού του Ερυθρού Αστέρα, Μάρκο Ίβκοβιτς, στις 21 του περασμένου Νοεμβρίου, έξω από το “Αμπντί Ιπεκτσί”.

«Άσχημη στιγμή οι αποδοκιμασίες για τον άτυχο φίλαθλο!»

«Αυτό που συνέβη ήταν τραγικό, αλλά ακόμη πιο οδυνηρό, ήταν το συναίσθημα που βίωσα όταν στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι, μία μερίδα οπαδών της ομάδας αποδοκίμασαν κατά τη διάρκεια του ενός λεπτού σιγής που κρατήθηκε πριν από το τζάμπολ! Πραγματικά απορώ πως γίνεται να χάνεται μία ανθρώπινη ζωή για ασήμαντο λόγο και να υπάρχουν άνθρωποι, που όχι μόνο δεν μετανοούν, αλλά ενισχύουν την διατήρηση του μίσους... Δυστυχώς, η βία έχει εισβάλει για τα καλά στον αθλητισμό και τα ίδια συμβαίνουν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ισπανία και την Ιταλία! Δεν είναι τυχαίο ότι τους τελευταίους μήνες, έχουν χαθεί συνολικά τέσσερις φίλαθλοι σε επεισόδια σε όλη την Ευρώπη! Προσωπικά, αισθάνθηκα πολύ άσχημα και για τους δύο Σέρβους συμπαίκτες μου, τον Ζόραν Έρτσεγκ και τον Βλάντιμιρ Μίτσοφ, που δεν ήξεραν πως να αντιδράσουν βλέποντας οπαδούς της ομάδας τους να μην σέβονται τη μνήμη του άτυχου συμπατριώτη τους που δολοφονήθηκε, νομιμοποιώντας ουσιαστικά αυτή την αποτρόπαια πράξη!», κατέληξε ο αναπληρωματικός σέντερ της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ