2014-12-18 16:06:52
Φωτογραφία για Κινητές πριονοκορδέλες χωρίς άδειες στην Ξάνθη - Σκαλώνει στον Νόμο η αδειοδότηση [video]
Χωρίς άδειες και τα απαιτούμενα από τον Νόμο έγγραφα κυκλοφορούν οι... κινητές πριονοκορδέλες στην περιοχή της Ξάνθης, με τους ιδιοκτήτες να έρχονται κάθε τόσο αντιμέτωποι με τον Νόμο.

Πρόκειται για τις γνωστές πριονοκορδέλες που λειτουργούν στην περιοχή, περίπου 10 στον αριθμό, ιδιοκτήτες των οποίων είναι κάτοικοι από το Δροσερό Ξάνθης που επιδίδονται στην κοπή ξύλων για ένα μεροκάματο. Όπως εξηγούν, παρά το γεγονός πως δεν έχουν πινακίδες κυκλοφορίας για τα οχήματά τους και τις σχετικές αδειοδοτήσεις, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τις πριονοκορδέλες εξασφαλίζοντας ένα ελάχιστο εισόδημα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ζητώντας παράλληλα να βρεθεί τρόπος ώστε να ασκούν το επάγγελμά τους νόμιμα.

Δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των αυτοσχέδιων αυτών κινητών πριονοκορδελών και ως εκ τούτου δεν εκδίδονται σχετικές άδειες

Οι κινητές πριονοκορδέλες που λειτουργούν παράνομα στην περιοχή της Ξάνθης βρίσκονται σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση ενώ κυοφορούν κινδύνους τόσο για τους ιδιοκτήτες όσο και για τα υπόλοιπα οχήματα τα οποία έρχονται αντιμέτωπα με τις κορδέλες
. Πρόκειται για επάγγελμα το οποίο ασκούν οι εν λόγω πολίτες επί σειρά ετών, ενώ ισχυρίζονται πως στο παρελθόν κάποιοι είχαν αδειοδοτηθεί καθώς και πως σήμερα υπάρχουν αντίστοιχες πριονοκορδέλες αδειοδοτημένες στους γύρω Νομούς, όπως αυτός της Κομοτηνής. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες, οι οποίες κάνουν λόγο για κενό νόμου που δεν επιτρέπει την έκδοση αδειών.

Παράλληλα, αναφέρουν πως είναι πρόθυμοι να προβούν στις απαραίτητες παρεμβάσεις στα οχήματά τους αρκεί να καταστεί εφικτή η έκδοση σχετικής άδειας λειτουργίας, ώστε να κυκλοφορούν στους δρόμους νόμιμα. Μέχρι και σήμερα, λόγω της παντελούς ελλείψεις των σχετικών νομιμοποιητικών εγγράφων οι ιδιοκτήτες των κορδελών έρχονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα αλλά και κατασχέσεις.

Δεν υπάρχει Νομικό πλαίσιο

Όπως προκύπτει ωστόσο από την έρευνα, δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των αυτοσχέδιων αυτών κινητών πριονοκορδελών και ως εκ τούτου δεν εκδίδονται σχετικές άδειες. Παράλληλα, όπως γίνεται σαφές οι εν λόγω κορδέλες μπορούν να λειτουργήσουν μόνο ως φερόμενες αγροτικών – γεωργικών μηχανημάτων και υπό την προϋπόθεση ότι τροφοδοτούνται από αυτά. Στην παρούσα φάση οι κινητές πριονοκορδέλες δεν έχουν την εθνική έγκριση τύπου που προβλέπει ο Νόμος και κατ' επέκταση είναι παράνομες.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ