2014-12-20 11:15:36
Φωτογραφία για Τι απαντά το Υπουργείο για τις ελλείψεις στην Πάτρα
Γράφει: Βασιλική Αγγουρίδη - VIRUS.COM.GR

Στη χρήση ιδιωτικού ασθενοφόρου κατέφυγε η 6η ΥΠΕ και η Διοίκηση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, αλλά για μερικές ημέρες έως ότου φθάσουν δύο νέα διαγνωστικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, με δεδομένο βέβαια ότι το ΕΚΑΒ «πάσχει» από σοβαρές βλάβες Ο συνδυασμός μιας σειράς αρνητικών αλλά και θετικών εξελίξεων οδήγησαν, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, την διοίκηση του νοσοκομείου και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην απόφαση να αναθέσουν σε ιδιώτη τις μεταφορές ασθενών του Πανεπιστημιακού της Πάτρας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει το Υπουργείο από το Νοσοκομείο, ο κύριος λόγος ήταν οι πολλαπλές βλάβες που παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην περιοχή, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις. 

Παράλληλα, όμως, παρουσιάστηκε ανάγκη μεταφοράς ασθενών εκτός νοσοκομείου για να υποβληθούν σε εξετάσεις σε αξονική και μαγνητική τομογραφία. Ο μαγνητικός τομογράφος υπέστη βλάβη, η οποία κρίθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του νοσοκομείου πως είναι ασύμφορη η επιδιόρθωση της. Έτσι, τις πρώτες ημέρες του νέου έτους αναμένεται στο νοσοκομείο νέος μαγνητικός τομογράφος, ο οποίος θα έχει εγκατασταθεί έως τις 15 Ιανουαρίου.


Εν τω μεταξύ, το διάστημα αυτό γινόταν η μεταφορά του αξονικού τομογράφου σε άλλο χώρο, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα. Στη θέση που ήταν μέχρι πρότινος εγκατεστημένος θα τοποθετηθεί νέος υπερσύγχρονος μαγνητικός τομογράφος, που αναμένεται να φθάσει την άλλη εβδομάδα και να έχει εγκατασταθεί έως τις 10 Ιανουαρίου.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ