2014-12-21 15:59:05
Φωτογραφία για Συμμετοχή του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο συνέδριο για τη συνταγματική αναθεώρηση με σκοπό την αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης
Γ. Πατούλης: Είναι αναγκαία η δημιουργία ενός νέου συνταγματικού πλαισίου για τους φορολογικούς πόρους των ΟΤΑ, προς τη κατεύθυνση της φορολογικής αποκέντρωσης και της οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων. Σε καθε περίπτωση πρεπει να υπάρξει βελτίωση καθ´ όσον αφορά τη δυνατότητα των ΟΤΑ για καθορισμό και είσπραξη τοπικών εσόδων που είχε προβλεφθεί με την προηγούμενη αναθεώρηση του 2001 για να παρασχεθεί στο νομοθέτη η δυνατότητα να αναθέτει τον καθορισμό και την είσπραξη συγκεκριμένων φόρων απο τους ΟΤΑ πέραν των τοπικών εσόδων και των ανταποδοτικών.

Επισης κρίνεται επιβεβλημένη η ειδική προβλέψω για την άσκηση εποπτείας και ελέγχου των ΟΤΑ. Σε ενα κράτος δικαίου οπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη πρεπει να δίδεται η δυνατότητα η τοπική αυτοδιοίκηση να αναλαμβάνει η ίδια νομοθετική πρωτοβουλία για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων και της λειτουργίας της. Για αυτο η νεα διοίκηση της ΚΕΔΕ θα επαναλειτουργήσει το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως θεσμικό όργανο.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ