2014-12-22 09:55:05
Φωτογραφία για Συνεχίζει να ανακάμπτει το ρούβλι
Συνεχίζει να ανακάμπτει το ρούβλι έναντι των ανταγωνιστών του ανακτώντας ένα μέρος του χαμένου εδάφους από την ελεύθερη πτώση στις αρχές της εβδομάδας.

Το δολάριο υποχωρεί στα 59,5872 με βουτιά άνω του 3,5%. Το ρωσικό νόμισμα ωστόσο χάνει περίπου 16% αυτό τον μήνα, ενώ οι απώλειες του στο έτος φτάνουν το 45%. Το ευρώ χάνει 3% διολισθαίνοντας στα 73,2370 ρούβλια.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η μελλοντική συμπεριφορά του ρωσικού νομίσματος θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις τιμές του πετρελαίου.

Την Παρασκευή το Brent διαπραγματεύεται πάνω από το επίπεδο των 60 δολ. το βαρέλι, έχοντας ανακάμψει από τα χαμηλά πεντέμισι ετών στα 58,50 δολ. που σημείωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Από την αρχή του έτους το αργό έχε υποχωρήσει πάνω από 45%.

Εξάλλου, η Danske Bank σε ανάλυσή της επισημαίνει ότι η τράπεζα της Ρωσίας προσπάθησε να σώσει το ρούβλι με μια μαζική αύξηση των επιτοκίων αυτή την εβδομάδα, που απλώς έστειλε το ρούβλι σε νέο ιστορικό χαμηλό.

Το ρούβλι έχει ανακάμψει έκτοτε αλλά η αγορά θα χρειαστεί πολύ περισσότερα για να επιστρέψει στο φυσιολογικό.

«Θεωρούμε ότι αυτές οι πιέσεις θα συνεχίσουν να διατηρούν χαμηλά τη ρευστότητα για το ρούβλι, τουλάχιστον στις διακοπές των Χριστουγέννων στη Ρωσία, για να καταστήσουν τους Ρώσους καταναλωτές ευτυχισμένους με ένα ισχυρό ρούβλι», αναφέρει η Danske bank. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ