2014-12-22 10:50:27
Φωτογραφία για Ρωσική Επιτροπή Ανθρωπιστικής Βοήθειας στο Ντονμπάς, με εντολή Μεντβέντεφ
Σε σύσταση ειδικής Επιτροπής Ανθρωπιστικής Βοήθειας για την στήριξη και στον συντονισμό δράσεων που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στο Ντονμπάς προχωρά η ρωσική κυβέρνηση.

Με διάταγμα που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η νέα επιτροπή θα έχει έδρα το Ροστόφ, στα νότια της χώρας, κοντά στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και στόχο τον συντονισμό του ανθρωπιστικού φορτίου αλλά και των δράσεων για την ενίσχυση της ανοικοδόμησης των κατεστραμμένων κοινωνικών υποδομών στις εμπόλεμες περιοχές του Ντονιέτσκκαι του Λουγκάνσκ.Η Επιτροπή θα λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του ρωσικού υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή υφυπουργών και εκπροσώπων από διάφορα συναφή υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες.

Από τον περασμένο Απρίλιο που ξεκίνησε η τιμωρητική στρατιωτική επιχείρηση του Κιέβου κατά των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας στις περιοχές της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, η κατάσταση έχει πάρει διαστάσεις μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης με εκατομμύρια κατοίκους να φτάνουν στα όρια της λιμοκτονίας. Παρά την εκεχειρία που συμφώνησαν να τηρήσουν και οι δύο πλευρές, η κυβέρνησηΠοροσένκο έχει προχωρήσει και σε οικονομικό αποκλεισμό των περιοχών της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.


Ηδη στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα βρίσκεται η 10η ανθρωπιστική αποστολή βοήθειας που στέλνει η Μόσχα στο Ντονιέτσκ και το Λουγκάνσκ από τον περασμένο Απρίλιο που ξέσπασε η ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία. Πάνω από 180 φορτηγά μεταφέρουν 14.00 τόνους ανθρωπιστικού φορτίου – φάρμακα, τρόφιμα, σόμπες, αλλά και χριστουγεννιάτικα παιχνίδια για τα παιδιά. Συνολικά έχουν παραδοθεί πάνω από 12 χιλιάδες τόνοι ανθρωπιστικού φορτίου για την ανακούφιση των αμάχων της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.
 TASS
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ