2014-12-24 13:37:15
Φωτογραφία για Με επιτυχία η εκτόξευση του ρωσικού διαστημικού πυραύλου Angara A-5
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκτόξευση του προηγμένου διαστημικού πυραύλου νέας γενιάς Angara A-5 από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ, στα βόρεια της Ρωσίας, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για τις διαστημικές αποστολές.

Την εκτόξευση παρακολούθησε μέσω βιντεοσύνδεσης από το Κρεμλίνο ο ρώσος πρόεδροςΒλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος, φανερά ικανοποιημένος δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες: μηχανικούς, σχεδιαστές και στρατιωτικό προσωπικό. Ο σκοπός ολοκληρώθηκε με απόλυτη υπευθυνότητα. Η απόλυτη επιτυχία μάς δείχνει πως η Ρωσία παραμένει ηγετική δύναμη στη διαστημική έρευνα».

Ο διαστημικός πύραυλος νέας γενιάς Angara A-5 αποτελεί τον πρώτο «οικολογικό» πύραυλο – φορέα που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εξ' ολοκλήρου στη Ρωσία. Καταναλώνει κηροζίνη και υγροποιημένο οξυγόνο, ενώ έχει δυνατότητα μεταφοράς έως και 25 τόνων σε χαμηλή τροχιά.Μετά από τις πρώτες επιτυχημένες δοκιμές, η Ρωσία σχεδιάζει την δημιουργία των διαστημικών οχημάτων όλων των τύπων από το έδαφός της ώστε να εξασφαλιστεί η ανεξάρτητη εγγυημένη πρόσβαση στο Διάστημα. Είναι ένα από τα έργα προτεραιότητας της ρωσικής διαστημικής βιομηχανίας.
TASS
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ