2014-12-27 16:33:05
Φωτογραφία για Κόβουν το ρεύμα σε χιλιάδες Αυστραλούς που δεν έχουν να πληρώσουν
Χωρίς ρεύμα και φυσικό αέριο έμειναν δεκάδες καταναλωτές στην Αυστραλία το 2014, αφού... αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Επιτροπής Κοινωφελών Υπηρεσιών ο αριθμός των καταναλωτών που αντιμετώπισε τέτοιυ είδους πρόβλημα έφτασε τους 34,000 στη Βικτώρια. Είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων χρόνων, σημειώνοντας αύξηση 26% από την περασμένη χρονιά.

Συγκεκριμένα, σε όλη την Αυστραλία κόπηκε το ρεύμα και το φυσικό αέριο σε πάνω από 100.000 άτομα που δεν είχαν να το πληρώσουν.

Και καθώς οι τιμές του ρεύματος και του γκαζιού αναμένεται να αυξηθούν κατά 10% περίπου εντός των επομένων 12 μηνών, το Συμβούλιο Κοινωνικών Υπηρεσιών της Βικτώριας εκφράζει φόβους ότι θα αυξηθεί και ο αριθμός αυτών που θα μείνουν χωρίς ρεύμα ή φυσικό επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Η κ. Έμα Κινγκ, γενική διευθύντρια του Συμβουλίου, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, κατηγόρησε τις εταιρίες παροχής για αναλγησία και κάλεσε τη νέα κυβέρνηση της πολιτείας να δώσει περισσότερες εξουσίες στην Επιτροπή Κοινωφελών Υπηρεσιών ώστε να μπορεί να πιέσει τις εταιρίες παροχής αυτών των αγαθών να δίνουν περισσότερο χρόνο και διακανονισμούς στους καταναλωτές.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ