2014-12-27 18:23:06
Φωτογραφία για Tagesspiegel: Ο Α.Τσίπρας δεν έχει αποκαλύψει πως θα χρηματοδοτήσει τα «δώρα» που τάζει
«Η οργή και απογοήτευση πολλών δεν αποκλείεται να βρει βαλβίδα εκτόνωσης στις κάλπες. Σε περίπτωση που δεν... εκλεγεί πρόεδρος τη Δευτέρα η χώρα οδεύει σε εκλογές κατά πάσα πιθανότητα την 1η Φεβρουαρίου» αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Der Tagesspiegel.

Με τίτλο «Ελλάδα: Εκλογή Προέδρου ή πρόωρες εκλογές», το άρθρο αναφέρει, όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, πως πιθανός νικητής των εκλογών θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος και προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Ο πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας, προτίθεται να τερματίσει τα μέτρα λιτότητας, να καταγγείλει τις συμβάσεις με την ΕΕ και να αυξήσει μισθούς και συντάξεις. Υπόσχεται κοινωνικές παροχές και θέσεις εργασίας στο δημόσιο. Οι δεσμεύσεις ικανοποιούν πολλούς Έλληνες που έχουν ταλαιπωρηθεί από την κρίση. Όμως μέχρι σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αποκαλύψει πως θα χρηματοδοτήσει όλα αυτά τα 'δώρα'.

Οι επικριτές του φοβούνται μήπως μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει την κρίση και οδηγήσει σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».


Focus: Οι Έλληνες έχουν μάθει στη σύγκριση τιμών

Ρεπορτάζ από την χριστουγεννιάτικη αγορά της Αθήνας φιλοξενεί το περιοδικό Focus. Ο ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού σημειώνει: «Εδώ και έξι χρόνια η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται, οι τιμές μειώνονται και μαζί με αυτές και το εισόδημα. Πολλοί Έλληνες δεν έχουν πια καμία δυνατότητα για πολυτέλειες. (…) Στη Βαρβάκειο όλοι οι πάγκοι είναι γεμάτοι. Οι άνθρωποι πλησιάζουν, αλλά δεν αγοράζουν. Μια ηλικιωμένη που έχει περάσει αρκετές φορές από τον ίδιο πάγκο με γαλοπούλες εξηγεί χαμογελώντας: «Κάνω αναγνωριστικές πτήσεις για να εντοπίσω τη φθηνότερη». Ο έλληνας καταναλωτής, που υπήρξε στο παρελθόν γενναιόδωρος πελάτης, έχει μάθει πια στην οικονομία και την σύγκριση τιμών».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ