2014-12-31 00:24:03
Φωτογραφία για Ηλεία: To μπουρίνι σκότωσε ζωντανά και «ξήλωσε» δέντρα!
Στο… μάτι του «κυκλώνα» βρέθηκε την Τρίτη τα ξημερώματα η ευρύτερη περιοχή του δήμου Πηνειού που για πάνω από τρεις ώρες «μαστιγωνόταν» από ένα καταστροφικό μπουρίνι!

Οι θυελλώδεις άνεμοι που «χτυπούσαν» την περιοχή από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 4 τα ξημερώματα προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές σε αγροτοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις αλλά και σε σπίτια στο Παλαιοχώρι και το Λευκοχώρι.

Στο Λευκοχώρι μάλιστα ένας από τους κεντρικούς δρόμους του χωριού παρέμενε κλειστός μέχρι αργά το μεσημέρι από ένα πεσμένο δέντρο, ενώ ολόκληρη η περιοχή της Μπούκας μετατράπηκε σε… παραλία, αφού οι άνεμοι και τα κύματα μετέφεραν τόνους άμμου και νερού στον κεντρικό δρόμο και στα σπίτια του οικισμού.

Μέσα σε ελάχιστη ώρα οι σταβλικές εγκαταστάσεις του κ. Παναγιώτη Γαβριλόπουλου στο Παλαιοχώρι είχαν… ισοπεδωθεί, ενώ κάτω από τα συντρίμμια τους, νωρίς το πρωί, ανέσυρε 7 από τα ζώα του νεκρά και άλλα 8 τραυματισμένα.


Μιλώντας στo patrisnews.com ο κ. Γαβριλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πάθαμε τεράστια οικονομική καταστροφή. Οι καιρικές συνθήκες μας διέλυσαν. Έχουμε πάθει μεγάλη ζημιά και σε σταβλικές εγκαταστάσεις και σε ζωικό κεφάλαιο. Ότι φτιάχναμε τόσο καιρό με κόπο διαλύθηκαν μέσα σε μια νύχτα» και συνέχισε: «Οι άνεμοι ήταν σφοδρότατοι από τις 12 τη νύχτα έως περίπου τις 3-4 τα μεσάνυχτα. Εκτός από τις εγκαταστάσεις που καταστράφηκαν σκοτώθηκαν 7 ζώα και άλλα 8 τραυματίστηκαν. Και εμείς να ήμασταν εδώ όχι μόνο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, αλλά θα κινδυνεύαμε και οι ίδιοι».

Αμέριμνος στο σπίτι του, στο Λευκοχώρι, βρισκόταν ο κ. Σάββας Μαράτος όταν ξαφνικά ο άνεμος του «ξήλωσε» την σκεπή και άρχισε να… «βρέχει» κεραμίδια και τσίγκους!

Μιλώντας στo patrisnews.com ο κ. Μαράτος είπε: «Από τις 12 και μετά είχαμε έντονα καιρικά φαινόμενα με μεγάλες ριπές ανέμου. Κάποια στιγμή ένιωσα έναν μεγάλο θόρυβο. Βγήκα έξω και είδα ότι η σκεπή είχε κάνει φτερά. Αυτό το σφοδρό μπουρίνι συνεχίστηκε για περίπου τρία τέταρτα. Αφού δεν είχαμε ανθρώπινο θύμα τέλος καλό, όλα καλά. Τώρα επισκευάζουμε τη στέγη γιατί οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες και πρέπει να σκεπάσουμε το σπίτι γιατί περιμένουμε και άλλο κύμα κακοκαιρίας».

Από νωρίς το πρωί χθες, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πηνειού κ. Σπύρος Βασιλείου μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Λαγανόπουλο βρισκόταν στις «επάλξεις», πηγαίνοντας σε όλα τα σημεία που χτύπησε η κακοκαιρία και καταγράφοντας όλες τις ζημιές.

Μιλώντας στo patrisnews.com ο κ. Βασιλείου τόνισε: «Από τα καιρικά φαινόμενα που είχαμε τη νύχτα ξημέρωσε μια μέρα με προβλήματα. Μπορεί να είναι διάσπαρτα, είτε σε αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες, είτε σε σπίτια, αλλά υπάρχουν προβλήματα. Πιστεύουμε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα μας ενημερώνουν οι συμπολίτες μας και εμείς στον βαθμό που πρέπει και μπορούμε θα είμαστε δίπλα τους».
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ