2015-01-01 11:58:05
Φωτογραφία για Επισκέψεις στο κελί για τον Ζοζέ Σόκρατες
Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, όπου θεωρείται το μεγάλο φαβορί για τις... βουλευτικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν του χρόνου, επισκέφθηκε σήμερα στη φυλακή τον πρώην πρωθυπουργό Ζοζέ Σόκρατες ο οποίος έχει προφυλακιστεί στο πλαίσιο μιας έρευνας για διαφθορά.

«Ήρθα να επισκεφθώ έναν φίλο», είπε ο Κόστα στους δημοσιογράφος κατά την άφιξή του στη φυλακή της Εβόρα όπου νωρίτερα είχε πάει και ο πρώην πρόεδρος της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες.

«Είναι ουσιώδους σημασίας να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να λειτουργήσει», δήλωσε επίσης ο Σοσιαλιστής ηγέτης βγαίνοντας από το σωφρονιστικό ίδρυμα περίπου μία ώρα αργότερα.

Αμέσως μετά τη σύλληψη του Σόκρατες στις 21 Νοεμβρίου ο γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος είχε καλέσεις τους υποστηρικτές του να διαχωρίσουν τις πολιτικές παρεμβάσεις του κόμματος από τα «προσωπικά συναισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης» απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό. Ο Σοάρες, που τον είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά στα τέλη Νοεμβρίου, είχε εκφράσει με σαφήνεια την υποστήριξή του δηλώνοντας πεπεισμένος για την αθωότητα του Σόκρατες τον οποίο θεωρεί θύμα μιας εκστρατείας «δυσφήμισης».


Ο Κόστα, που υπήρξε υπουργός Εσωτερικών στην πρώτη κυβέρνηση του Σόκρατες και είναι δήμαρχος της Λισαβόνας από το 2007 κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση τις εσωκομματικές εκλογές που διεξήχθησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η ανάδειξή του στην αρχηγία του PS ωστόσο σημαδεύτηκε από την πολύκροτη σύλληψη του Σόκρατες ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και φοροδιαφυγή.

Μετά την εκλογική ήττα του τον Ιούνιο του 2011 ο πρώην πρωθυπουργός εγκαταστάθηκε στο Παρίσι για να σπουδάσει φιλοσοφία όμως ο πολυτελής τρόπος ζωής του κρίθηκε ασυμβίβαστος με τα εισοδήματα που δήλωνε στην εφορία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ