2015-01-01 12:17:13
Φωτογραφία για Δήμος Ερυμάνθου: Δράσεις στο πρόγραμμα για τοπικό σχέδιο απασχόλησης ανέργων
Ο ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ, ως εταίρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΗΛΙΟΣ» στην οποία συμμετέχουν η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α.Ε. (συντονιστής), ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΥΜΑΙΩΝ, το ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ, το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ και το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ, υλοποιεί το «τοπικό σχέδιο για την απασχόληση ανέργων στην κατασκευή και τη συντήρηση έργων Α.Π.Ε. με έμφαση στις δράσεις του προγράμματος ΗΛΙΟΣ και παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας».

Ωφελούμενοι του τοπικού προγράμματος είναι 100 νέοι επιστήμονες μηχανικοί απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών αλλά και άνεργοι ηλεκτροτεχνίτες, οικοδόμοι, υδραυλικοί και λοιπές τεχνικές ειδικότητες.

Μετά την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος και στον προγραμματισμένο χρόνο έγιναν δράσεις δημοσιότητας-ευαισθητοποίησης και ακολούθησαν ειδικές προσκλήσεις για την προσέλκυση ωφελουμένων. Για την επιλογή τους, εφαρμόστηκε σύστημα με βάση συνδυαστική μοριοδότηση κριτηρίων όπως η κατάσταση εργασίας, η οικογενειακή κατάσταση, το οικογενειακό εισόδημα κλπ.


Μέχρι το τέλος του 2014 θα έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση των 100 ωφελούμενων στο αντικείμενο «Ενεργειακή απόδοση κτιρίων – Τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας και εφαρμογή εγκαταστάσεων ΑΠΕ/ΦΒ» διάρκειας 75 ωρών.

Στη συνέχεια οι ωφελούμενοι θα παρακολουθήσουν ταχύρρυθμο πρόγραμμα επιμόρφωσης διάρκειας 45 ωρών και στη συνέχεια θα υποστηριχθούν στην ίδρυση νέας επιχείρησης είτε στην απασχόληση σε τοπικούς εργολήπτες.

Για την επίτευξη των στόχων του τοπικού προγράμματος, ο Δήμος Ερυμάνθου συμμετέχει στην υλοποίηση των εξής ενεργειών:

Δικτύωση των τοπικών φορέων, των κοινωνικών εταίρων και των επιχειρήσεων με σκοπό την επίτευξη κοινού αποτελέσματος και υπηρεσιών υπέρ των ωφελουμένων της πράξης. Η δράση θα υποστηρίξει τους νέους τεχνίτες και μηχανικούς να ενσωματωθούν ή και να δημιουργήσουν τοπικά δίκτυα-επιχειρηματικά σχήματα.Δημιουργία δομής με τεχνογνωσία στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η τεχνογνωσία αυτή θα μπορεί να εισφερθεί στους υποψήφιους επιχειρηματίες αλλά και στις επιχειρήσεις του τεχνικού κλάδου που εμπλέκονται στην υλοποίηση και συντήρηση έργων ΑΠΕ (και απασχολούν ωφελούμενους της πράξης). Αποστολή της δομής είναι να υποστηρίζει τεχνικά την αγορά για τη διείσδυση και εφαρμογή των νέων ενεργειακών τεχνολογιών, να ασχολείται με θέματα ενεργειακού σχεδιασμού ΑΠΕ και Εξοικονόμησης Ενέργειας και να υποστηρίζει τις σχετικές επενδυτικές πρωτοβουλίες. Θα παρέχει τεχνικές υπηρεσίες και συμβουλές με τη μορφή εξειδικευμένης τεχνογνωσίας και πληροφόρησης προς τρίτους, θα προβαίνει σε δράσεις διάδοσης της τεχνολογίας και παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση και υποστήριξη. Τέλος θα οργανώσει τεχνικά και επιστημονικά σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, εξειδικευμένες εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, συναντήσεις, κ.λ.π.Σημείο πληροφόρησης. Βασικός στόχος του είναι η ενημέρωση των δυνητικών τελικών δικαιούχων αλλά και της κοινής γνώμης γενικότερα για τους σκοπούς, τις προτεραιότητες και τις δράσεις του τοπικού προγράμματος.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ