2015-01-03 06:50:11
Φωτογραφία για Ο Ομπάμα απαντά σε έφηβο Αφροαμερικανό που θέλει να αισθάνεται ασφαλής
Ο Μαλίκ Μπράιαν είναι 13 ετών. Μεγαλώνει στο Ινγκλγουντ, μία από τις πιο κακόφημες γειτονιές του Σικάγου με τα... υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας. Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς γιατί αυτό που θα ήθελε να του φέρει φέτος ο Αϊ-Βασίλης είναι ασφάλεια.

Αυτό που σίγουρα δεν περίμενε ο Μπράιαν όταν έγραφε το γράμμα του – μαζί με περί τους 8.500 μαθητές της πόλης του, κατόπιν πρωτοβουλίας μίας φιλανθρωπικής οργάνωσης – ήταν η ανταπόκριση, άμεση και επίσημη, από τον πλέον αρμόδιο... Μπαράκ Ομπάμα.

«Αγαπημένε μου Αϊ-Βασίλη,

Θα ήθελα να σου ζητήσω κάτι, αλλά επίτρεψέ μου πρώτα να συστηθώ. Είμαι Αφροαμερικανός. Έχω ύψος 1.77 μ., το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα μαθηματικά. Έχω δύο αδελφούς και δύο αδελφές... και είμαι το μοναδικό αγόρι από την πλευρά της μητέρας μου.

Το μόνο που θα ήθελα είναι να αισθάνομαι ασφαλής».

Το γράμμα του Μπράιαν ξεχώρισε από τα υπόλοιπα. Η φιλανθρωπική οργάνωση (Direct Effect Charities) ανήρτησε την επιθυμία του στους λογαριασμούς της σε Twitter και Facebook . Επίσης, η διευθύντρια της οργάνωσης διαβίβασε το γράμμα στον Δημοκρατικό εκπρόσωπο του Ιλινόις Μάικλ Κουίγκλεϊ και αυτός με τη σειρά του στον αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος απάντησε προσωπικά στον Μπράιαν.


«Αγαπημένε μου Μαλίκ,

Κάθε μέρα προσπαθώ να διασφαλίσω ότι γειτονιές σαν τη δική σου θα γίνουν ασφαλή μέρη, όπου θα μπορεί κανείς να ονειρεύεται, να ανακαλύπτει και να μεγαλώνει. Να ξέρεις ότι ως πρόεδρος, προτεραιότητά μου είναι η ασφάλειά σου. Αν καταφέρνεις να είσαι θαρραλέος και δημιουργικός, αν εργάζεσαι σκληρά κάθε μέρα και φροντίζεις τους δικούς σου, είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρεις να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.

Εύχομαι, σε σένα και την οικογένειά σου, το καλύτερο για τη χρονιά που έρχεται. Είμαι ολόψυχα μαζί σας».

Ο νέος χρόνος ήρθε και ασφαλώς τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει στη γειτονιά του Μαλίκ. Τόσο οι πυροβολισμοί όσο και οι ξυλοδαρμοί εξακολουθούν να είναι καθημερινά φαινόμενα. «Σχεδόν δεν μπορώ να βγω από το σπίτι μου πια. Δεν μπορώ να πάω βόλτα με το ποδήλατο, δεν μπορώ να παίζω μπάλα, δεν μπορώ να παίξω με τα ξαδέλφια μου, επειδή πρέπει να κοιτάζω πίσω μου κάθε 30 δευτερόλεπτα», υπογραμμίζει ο Μαλίκ στους Chicago Suntimes.

Θα αλλάξει ως διά μαγείας την κατάσταση το γράμμα του Ομπάμα; Θα αισθάνεται στο εξής ασφαλής ο νεαρός Αφροαμερικανός; Αν και 13 ετών, ο Μαλίκ δεν ζει με ψευδαισθήσεις. «Το ξέρω ότι η γειτονιά μου θα εξακολουθήσει να είναι επικίνδυνη. Είμαι ενθουσιασμένος ωστόσο που ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μού έστειλε γράμμα και ανυπομονώ να το δείξω».

Εντωμεταξύ, η φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει όσες περισσότερες παιδικές επιθυμίες μπορεί, κάνει ήδη προσπάθειες για μία πιο απτή λύση στο πρόβλημα του Μαλίκ: οργανώνει τη μετακόμιση της οικογένειάς του σε άλλη γειτονιά. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ