2015-01-03 17:04:05
Φωτογραφία για Οι ανθρώπινες ιστορίες και οι ώρες αγωνίας Πατρινών πάνω στο Norman Atlantic
Συγκλονίζουν οι προσωπικές ιστορίες και δραματικές στιγμές που έζησαν πάνω στο φλεγόμενο Norman Atlantic οι επιβαίνοντες από την Πάτρα... και την ευρύτερη περιοχή.

Τα όσα συνέβησαν από το ξημέρωμα της περασμένης Κυριακής έως και τις πρωινές ώρες της περασμένης Τρίτης με «πρωταγωνιστές» κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα και ταινία.

Μια οικογένεια στα τρία

Η φωτιά στο Norman Atlantic βρήκε την οικογένεια του επικούρου καθηγητή γυναικολογίας και μαιευτικής στο πανεπιστήμιο Πατρών, Γ. Αντωνάκη ,να βιώνει το δικό της εφιάλτη μέσα από ώρες αναμονής στη γέφυρα και το τελευταίο κομμάτι του πλοίου που δεν είχε παραδοθεί στις φλόγες .

Η σωτηρία ήρθε πρώτα για τα δυο ανήλικα αγόρια της οικογένειας τα οποία σώθηκαν με την βοήθεια των ελικοπτέρων καθώς παρελήφθησαν από ελικόπτερο.

Στη συνέχεια και μέχρι να βγει η σχετική λίστα, «αγνοείτο» η τύχη τόσο της μητέρας τους Σοφίας όσο και του πατέρα, με την γυναίκα να αναφέρεται μετά από ώρες στη λίστα των διασωθέντων, αλλά με όνομα Ουρανία αντί για Σοφία, με αποτέλεσμα να επικρατήσει σύγχυση.


Το θρίλερ ωστόσο συνεχίστηκε με τον Γ. Αντωνάκη να μην έχει δώσει σημεία ζωής, μέχρι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν μετά από ώρες αγωνίας των οικείων του – τα παιδιά και η γυναίκα του δεν είχαν επίσης επικοινωνήσει μεταξύ τους – κατόρθωσε μέσω άγνωστου αριθμού κινητού, να επικοινωνήσει με την γυναίκα της αδελφής του και να της κάνει γνωστό πώς είχε σωθεί μαζί με τους τελευταίους εναπομείναντες στο atlantic, τους οποίους είχε παραλάβει πολεμικό πλοίο της Ιταλίας, που κατευθυνόταν προς λιμάνι της γειτονικής χώρας.

Να σημειωθεί πως την ώρα που ο Γ. Αντωνάκης επικοινωνούσε με την αδελφή της γυναίκας του, η σύζυγός του έφτανε στην Αθήνα με c130 το οποίο προσγειωνόταν στην Ελευσίνα , ενώ τα δυο παιδιά τους έφταναν με το cruise europa και αποβιβάζοντο στην Ηγουμενίτσα, απ’ όπου τα παρέλαβε όχημα της Πυροσβεστικής για να τα μεταφέρει στην μητέρα τους.

Ο οδηγός … «φάντασμα»

Το δικό της δράμα πέρασε η οικογένεια του Γ. Μάρκου , ο οποίος ήταν ο ένα από τους δύο οδηγούς της μεταφορικής εταιρείας Φλωράτος , φορτηγά της οποίας ήταν μέσα στο atlantic

Αρχικά μέλη της οικογένειας ενημερώθηκαν πως ο άνθρωπός τους ήταν καλά στην υγεία του, είχε διασωθεί και πως ήταν μεταξύ αυτών που μεταφέροντο με ελικόπτερο στην Κέρκυρα.

Μάλιστα η σύζυγός του έκανε δηλώσεις και σε τηλεοπτικούς σταθμούς , ενώ κάποιοι από τους δικούς του ξεκινούσαν για να μεταβούν στην Κέρκυρα προκειμένου να τον συναντήσουν.

Η εξέλιξη ωστόσο ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς με νεότερο τηλεφώνημα τους έγινε γνωστό, πως δεν ήταν ο Γ. Μάρκου μεταξύ των διασωθέντων που μεταφέρθηκαν στην Κέρκυρα.

Αμέσως άρχισε νέο θρίλερ ,μέχρι που μετά από έξι περίπου ώρες ο Γ. Μάρκου και οι αρμόδιες υπηρεσίες ενημέρωσαν τον Α. Φλωράτο, πώς οι δυο οδηγοί του ήταν καλά την υγεία τους, με τον κ. Μάρκου να βρίσκεται πάνω στο Ιταλικό Πολεμικό πλοίο το οποίο μετέφερε 40 περίπου διασωθέντες.

Έζησε τον ίδιο εφιάλτη.

Ο Τζ. Γ. πατέρας πέντε παιδιών, ήταν ένας από τους «πρωταγωνιστές» στα όσα καταγράφηκαν με φόντο την τραγωδία στο Norman Atlantic καθώς η τύχη το έφερε να βιώσει το ίδιο περιστατικό με διαφορά ολίγων ημερών.

Την πρώτη φορά βίωσε τον εφιάλτη της φωτιάς στις 7 Δεκεμβρίου ,όταν σε άλλο πλοίο στο μηχανοστάσιο του οποίου ξέσπασε πυρκαγιά, ενώ βρισκόταν στο λιμάνι του Πρίντεζι.

Με διαφορά 22 ημερών ο ίδιος άνθρωπος έζησε μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές στη ζωή του.

Παιχνίδια της τύχης

Μια λαμπάδα στον άγιο Νικόλαο ή στο προστάτη του Άγιο πρέπει να ανάψει ο γνωστός πνευμονολόγος Διονύσης Παπαλεξάτος, καθώς από τύχη και μόνο δεν βρέθηκε μαζί με το γιό του στο Norman Atlantic.

Ο κ. Παπαλεξάτος είχε προγραμματίσει να κάνει αυτό το ταξίδι μαζί με την οικογένεια του φίλου του – επίσης γιατρού – Γ. Αντωνάκη.

Μια αναβολή της τελευταίας στιγμής έμελε να τον βοηθήσει και να μην ζήσει το εφιάλτη.

Επί δυο ημέρες «άφαντοι»

Σε θρίλερ εξελίχθηκε ο εντοπισμός κάθε ίχνους του ζεύγους Μπουγιούκου, καθώς επί δυο και πλέον εικοσιτετράωρα δεν συμπεριλαμβανόταν σε καμία από τις λίστες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, με τους διασωθέντες.

Αργά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας διέρρευσε η πληροφορία πως ο Χ. Μπουγιούκος βρισκόταν ενδεχομένως και αυτός πάνω στο Ιταλικό πολεμικό πλοίο, πληροφορία η οποία όμως δεν προερχόταν από επίσημη κυβερνητική πηγή είτε της Ελλάδας είτε της Ιταλίας .

Η Οικογένεια Γιαννόπουλου

Την κόλαση σου Norman Atlantic έζησε ο γιατρός Κ. Γιαννόπουλος και η επίσης γιατρός σύζυγός του Β. Γιαννοπούλου .

Η γυναίκα ήταν από τις ελάχιστες που προτίμησαν να παραμείνουν στο πλοίο και την Κυριακή το βράδυ. Βρίσκονταν ήδη από τις 4 τα χαράματα της Κυριακής, οπότε ξέσπασε η πυρκαγιά, μέχρι το πρωί της Δευτέρας που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο πλοίο της Minoan, συμπληρώνοντας 30 περίπου ώρες στο φλεγόμενο πλοίο.

Ο Κ. Γιαννόπουλος επίσης παρέμεινε στο πλοίο μεχρι την τελευταία στιγμή.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ