2015-01-04 12:44:06
Φωτογραφία για «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΑ FINAL 4»
Ο Κώστας Βασιλειάδης παραδέχεται ότι ο Ολυμπιακός έχει περιθώρια βελτίωσης, μιλάει για την ιδιαίτερη σχέση του με τη Μάλαγα ενώ δίνει τα προγνωστικά του για το Final Four, ''προειδοποιώντας'' τις επιλογές του.

Το προηγούμενο πέρασμα του Κώστα Βασιλειάδη από τη Μάλαγα συνδυάστηκε με την κατάκτηση του πρώτου (και μοναδικού) πρωταθλήματος από την ομάδα της Ανδαλουσίας, καθώς και την πρόκριση στο Final Four της Αθήνας.

Έπειτα από 7 χρόνια, ο διεθνής γκαρντ επέστρεψε στην Ουνικάχα που πλέον φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης στη Liga Endesa, σε απόσταση δυο νικών από την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ εξασφάλισε την πρόκριση στο TOP-16 της Euroleague.

Ο Κώστας Βασιλειάδης μίλησε στο Euroleague Greece για τον τραυματισμό του που τον έβγαλε εκτός ρυθμού, εξηγεί ότι απολαμβάνει το μπάσκετ στην Ανδαλουσία, μιλάει για τον Ολυμπιακό του Γιάννη Σφαιρόπουλου και δίνει τα προγνωστικά του για το Final Four.


Κατ' αρχάς Κώστα, σε τι κατάσταση βρίσκεσαι μετά τον τραυματισμό σου;

"Ήμουν 10 μέρες εκτός, είχα μια μικρή θλάση στον προσαγωγό. Τις τελευταίες πέντε μέρες έκανα μια προπόνηση πριν από κάθε παιχνίδι ώστε να μπορώ να είμαι με την ομάδα και να βοηθήσω όσο με βάζει ο προπονητής μου. Πιστεύω πως είμαι ακόμα στο 50%, οι θλάσεις είναι δύσκολες και φοβάμαι ακόμα το πόδι μου. Σιγά-σιγά όμως, εντάξει, θα βρω ρυθμό και όλα θα πάνε καλά".

Σίγουρα δεν είναι δικαιολογία ωστόσο τα μαζεμένα παιχνίδια με την Εστουντιάντες και τη Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξαν ρόλο, όσον αφορά την κούραση;

"Όχι δεν νομίζω. Το συζητήσαμε με τα παιδιά και δεν μπορούμε να πούμε ότι η κούραση είναι δικαιολογία. Τα πράγματα για εμάς είναι έτσι κάθε εβδομάδα. Παίζουμε την Παρασκευή και μετά την Κυριακή. Παρασκευή στις 21:00, Κυριακή στις 18:00! Είμαστε συνηθισμένοι, απλώς δεν ήμασταν καλοί επιθετικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αμυντικά, ήμασταν καλοί αφού κρατήσαμε τον Ολυμπιακό στους 69 πόντους. Χάσαμε 10 βολές, δεν κάναμε πολλά λάθη ενώ πρέπει να είμαστε έτοιμοι στο επόμενο παιχνίδι, αφού σε 36 ώρες παίζουμε ξανά για το πρωτάθλημα στην έδρα μας".

Τι γίνεται φέτος με τη Μάλαγα; Είναι πρώτη στην ACB, έχει βάλει από κάτω τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα "Καλό ακούγεται (γέλια). Κοίτα, η ομάδα δείχνει ένα καλό πρόσωπο. Είναι πολύ σημαντικό το ότι παλεύουμε όλα τα παιχνίδια. Ουσιαστικά, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει ακόμα ένα παιχνίδι στη Σαραγόσα. Παρ' όλα αυτά, χάσαμε στα τελευταία λεπτά κι έτσι θα μπορούσαμε να έχουμε μια διαφορά τριών νικών απέναντι στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εφόσον συνεχίσουμε να δουλεύουμε καλά και δεν έχουμε τραυματισμούς, μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε πρώτοι ως το τέλος".

Ισχύει τελικά ο λόγος που ήλθες το περασμένο καλοκαίρι στη Μάλαγα; Ότι, δηλαδή, απολαμβάνεις το παιχνίδι εδώ;

"Ναι, αρκετά! Πριν από ένα μήνα, για την ακρίβεια πριν από τον τραυματισμό μου, είχα βρει ρυθμό. Ήμασταν πολύ καλά, χωρίς τραυματισμούς, χωρίς προβλήματα. Κερδίσαμε συνεχόμενα παιχνίδια και αυτό είναι σημαντικό για την ομάδα. Σίγουρα θα βρω τον ρυθμό μου και πάλι και θα είμαι καλύτερα για να βοηθήσω την Ουνικάχα".

 Μάλιστα έχεις μια ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο της Ουνικάχα...

"Από την πρώτη χρονιά που ήλθα εδώ έχουμε αυτή τη σχέση. Ήλθα στα playoffs, κερδίσαμε το πρωτάθλημα και την επόμενη χρονιά παίξαμε στο Final Four της Αθήνας".

Από 'κει και πέρα, θα ήθελα τη γνώμη σου για τον Ολυμπιακό όπως τον είδες στο γήπεδο.

"Ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα με τον κόουτς Σφαιρόπουλο έχει αλλάξει. Πιέζει πάρα πολύ και πάνω στην μπάλα, και τις πρώτες πάσες στους κοντούς. Νομίζω ότι παίζει πολύ πιεστική άμυνα και αυτό είναι σημαντικό, πηδάει σε όλα τα ριμπάουντ, επιθετικά και αμυντικά, όπως έκανε στο μεταξύ μας παιχνίδι. Πήρε αρκετά επιθετικά ριμπάουντ, κάρφωσαν τις μπάλες και είναι πάρα πολύ εύκολοι πόντοι. Νομίζω θα γίνει ακόμα καλύτερος στη συνέχεια''.

Που μπορούν να φτάσουν ο Ολυμπιακός και η Ουνικάχα στην Euroleague, με βάση ότι συμμετέχετε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τις τούρκικες ομάδες;

"Θα μιλήσω για τον Ολυμπιακό, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Νομίζω ότι θα μπορέσει να περάσει αυτόν τον όμιλο και να είναι στους ''8''. Από 'κει και πέρα, όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, αν πάρει μια καλή θέση να έχει το αβαντάζ της έδρας... Εμείς θα το παλέψουμε για να περάσουμε από αυτόν τον όμιλο. Είναι δύσκολο, το ξέρουμε, όμως θα το παλέψουμε".

Είναι ακόμα πολύ νωρίς όμως θα ήθελα τα προγνωστικά σου για το Final Four.

"Εντάξει, όπως φαίνεται τώρα, η ΤΣΣΚΑ... Κοίτα, όποτε έχω πει κάτι, έχει βγει το αντίθετο και για τους τέσσερις. Έτσι ότι και να πω θα είναι το αντίθετο (γέλια). Πιστεύω, λοιπόν, την ΤΣΣΚΑ, τη Φενέρ, Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα. Αυτά''.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ