2015-01-05 09:12:10
Φωτογραφία για Νέο κύμα παγετού στη Δυτική Ελλάδα - Η ΕΜΥ προβλέπει ραγδαία επιδείνωση του καιρού
Έπειτα από μια μικρή «ανάσα» καλοκαιρίας, ο χιονιάς επανέρχεται με πολύ κρύο αλλά και χιόνια ακόμη και στα πεδινά, ενώ αναμένονται χιόνια ακόμη και μέσα στις πόλεις. Για το επόμενο διήμερο η ΕΜΥ προβλέπει ραγδαία επιδείνωση του καιρού ενώ ειδικά για τη Δευτέρα και την τρίτη προβλέπονται χιονοθύελλες που θα πλήξουν και την Αττική. Δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση ενώ κατά τόπους θα σημιεωθούν καταιγίδες.

Νέα σημαντική πτώση θα σημειώσει τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου. Η θερμοκρασία, θα επικρατήσουν βοριάδες ενισχυμένοι σε αρκετές περιοχές στα 6 με 8 μποφόρ και θα χιονίσει, κυρίως στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, σε περιοχές του Αιγαίου και στην ανατολική Στερεά.

Πιο αναλυτικά σήμερα Δευτέρα:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις, αρκετές ώρες με ήλιο, αλλά και πολύ κρύο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 4 (-4) έως 7 βαθμούς, ενώ τη νύχτα προς την Τρίτη θα πέσει και άλλο.


Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, μικρής διάρκειας βροχές και στα ορεινά λίγα χιόνια. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι βόρειοι ενισχυμένοι στα 7 με 8 μποφόρ.

Στην Πελοπόννησο θα έχουμε, μέχρι το απόγευμα, στα παραθαλάσσια βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στα υπόλοιπα χιονόνερο ή χιόνι. Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 6 περίπου βαθμούς.

Στα Κύθηρα θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 7 μποφόρ.

Στην Κρήτη αναμένονται, δυνατοί βοριάδες, στα παραθαλάσσια βροχές, στα ορεινά χιόνια. Τη νύχτα προς την Τρίτη θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές.

Στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες, περιμένουμε, πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πολύ αέρα.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες, η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει ΜΕΧΡΙ τους 7 με 10 βαθμούς. Το βράδυ προς την Τρίτη θα πέσει και άλλο και θα χιονίσει. Στη Θεσσαλία, προβλέπονται λίγες νεφώσεις και πολύ κρύο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 4 (-4) έως 6 με 8 βαθμούς.

Στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια, προβλέπονται συννεφιά με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Στην Αττική προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο και στα βουνά χιονοπτώσεις. Τη νύχτα προς την Τρίτη θα χιονίσει και στα βόρεια προάστια. Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 7 τουλάχιστον βαθμούς και δεν θα ξεπεράσει στην Αθήνα τους 8 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε, ηλιοφάνεια και ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν (0) έως 7 βαθμούς Κελσίου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ