2015-01-05 11:08:15
Φωτογραφία για Αχαΐα: Ποιοι πάνε με τον Γιώργο, ποιοι μένουν με τον Βενιζέλο
Πάντα η Αχαΐα διατηρούσε μια ιδιαίτερη σχέση με την οικογένεια Παπανδρέου και αυτό επιβεβαιώνεται και τώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε στην ίδρυση του νέου κόμματος «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών». Σαν έτοιμα από καιρό, δεκάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσχώρησαν στο νέο κόμμα, συμπιέζοντας απελπιστικά το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ποιοι προσχώρησαν ήδη στο κόμμα Παπανδρέου

Ήδη στο «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» προσχώρησαν οι: Απόστολος Κατσιφάρας (Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας), Γρηγόρης Αλεξόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Αχαίας), Γιώργος Αγγελόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας), Κώστας Καρπέτας (Περιφερειακός Σύμβουλος), Ανδρέας Φούρας (πρώην Υπουργός και Δήμαρχος Πατρέων), Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος (πρώην βουλευτής), Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα (πρώην Γενική Γραμματέας Ηπείρου), Ανδρέας Κελεπούρης (πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ), Δημήτρης Κοσμόπουλος (πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ), Κατερίνα Κουμπουρλή(πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας), Γιάννης Σουβαλιώτης (Αντιδήμαρχος Ερυμάνθου και πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας), ενώ χθες τους ακολούθησαν τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Τσιμπλοστεφανάκης (ως χθες Γραμματέας), Μανώλης Βουγιουκαλάκης, Νίκος Μοίραλης, Κώστας Παλαιολόγος, Ιωάννα Βλαχάκη και Σταυρούλα Παναγοπούλου- Νικολάου
. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τους ακολουθήσουν πολλά ακόμα μέλη και στελέχη.

Ποιοι παραμένουν στο ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ παραμένουν τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας Σάββας Θεοδώρου, Αδαμαντία Νιφόρα, Γιάννης Μαχαίρας, Ζήσης Τσιμούρτος, Ειρήνη Κωνσταντοπούλου, ο πρώην βουλευτής Κώστας Σπηλιόπουλος, ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, Ηρακλής Ρούπας, η Αγγέλα Τριανταφύλλου, ο Χρήστος Δημόπουλος και φυσικά η στενή συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, Χριστίνα Μανωλοπούλου (διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ).

Χωρίς βουλευτή κινδυνεύει να μείνει το ΠΑΣΟΚ

Είναι προφανές ότι ειδικά στην Αχαΐα, το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου έχει πλεονέκτημα έναντι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναμένεται να εκφραστεί και στην κάλπη. Μάλιστα είναι αρκετά πιθανό, αν και τα δύο κόμματα κατορθώσουν Πανελλαδικά να υπερβούν το 3% και εκπροσωπηθούν στη Βουλή, έδρα στην Αχαΐα, να εκλέξει το κόμμα Παπανδρέου και για πρώτη φορά στην ιστορία του να μην διαθέτει βουλευτή στον νομό, το ΠΑΣΟΚ! Να θυμίσουμε ότι ακόμα και το 1974 που το ΠΑΣΟΚ Πανελλαδικά είχε πάρει 13,58%, στην Αχαΐα είχε εκλέξει δύο βουλευτές, τον Νίκο Βγενόπουλο και τον Μένιο Κουτσόγιωργα.

Έκτοτε την χειρότερη επίδοση τη σημείωσε στις εκλογές του 2012, που στην Αχαΐα εξέλεξε βουλευτή μόνον τον Γιώργο Παπανδρέου, ή μάλλον ο κ. Παπανδρέου κατέλαβε την μοναδική έδρα που πήρε το κόμμα στο νομό, χωρίς να χρειάζεται σταυρό ως πρώην Πρωθυπουργός.

Νάσος Νασόπουλος-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ