2015-01-06 01:34:53
Φωτογραφία για Πάτρα: Ανακοίνωση καταδίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για την κράτηση του επαίτη ομοεθνούς
Σχετικά με την σύλληψη του ομοεθνούς επαίτη συμπολίτη, καταγομένου από την Β. Ήπειρο, που παρολίγο να διανυκτέρευε στην Αστυν. Δ/νση Αχαΐας για 150 ευρώ, μετά την σύλληψή του και πενθήμερη καταδίκη του επί επαιτεία, από το Πτεσματοδικείο Πατρών, η πικρή γεύση που αφαίθηκε στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα -παρά το γεγονός ότι χάρη στην παρέμβαση του δημάρχου Πατρέων και της Αστυνομίας, πήρε προθεσμία μέχρι την Τετάρτη να εξοφλήσει το πρόστιμο που του επεβλήθη και αφέθη ελεύθερος- είναι ότι αυτού του είδους οι καταδίκες συνιστούν προσβολή στην προσωπικότητα των πολιτών, που σήμερα έχοντας εξωθηθεί στην επαιτεία, λόγω των μνημονιακών μέτρων εξαθλείωσης, εξαναγκάζονται να τείνουν χείρα ελεημοσύνης.

Το μέτρο της στέρησης της ελευθερίας του ατόμου, για οικονομικά ζητήματα, που καταργήθηκε από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης, είναι οδυνηρό και προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις καθώς επεβλήθη ως όρος δικαιοσύνης στις μηνμονιακές ημέρες από αυτούς που έβαλαν στον γύψο την αξιοπρέπεια και την οικονομική επιβίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρ. Ριζούλη, αργά το βράδυ της Δευτέρας, αύριο Τρίτη 6 Ιανουρίου 2015, το κόμμα θα εκδόσει ανακοίνωση καταδίκης αυτής της πρακτικής, που έρχεται σε αντίθεση με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι κανένας πολίτης δεν θα στερείται την ελευθερία του για οικονομικούς λόγους, ερχόμενη στην κυβέρνηση η ριζοσπαστική αριστερά.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ