2015-01-08 08:31:10
Φωτογραφία για Ραγδαίες εξελίξεις: Συνελήφθη αρχιδιαιτητής για στημένα!
Σάλος και ραγδαίες εξελίξεις υπάρχουν στο ποδόσφαιρο Τις καταγγελίες του κύπριου διαιτητή Μάριου Παναγή για την ύπαρξη κυκλώματος που ελέγχει διαιτητές και προκαθορίζει αποτελέσματα διαδέχθηκε οι συλλήψεις του προέδρου του συνδέσμου διαιτητών Μιχάλη Αργυρού και του πρώην μέλους της επιτροπής διαιτησίας Μιχάλη Σπύρου.

Οι δύο συλληφθέντες διετέλεσαν μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας το 2011.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας Ολλανδός Χανς Ρέικβαρτ κλήθηκε χθες και κατέθεσε παρουσία του δικηγόρου του ενώπιον της ανακριτής επιτροπής στα γραφεία Αστυνομικού σταθμού Αμμοχώστου.

Υπενθυμίζεται πως το κουβάρι για την υπόθεση των στημένων αγώνων στην Κύπρο, άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από τις αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε ο διαιτητής Μάριος Παναγή.

 Συγκεκριμένα κατήγγειλε κύκλωμα ελέγχου της διαιτησίας, κατονομάζοντας ως ηγετικά στελέχη τον πρόεδρο της Κυπριακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, τον αρχιδιαιτητή και τον αντιπρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) Γιώργο Κούμα
. Ο Γιώργος Κούμας εμφανίζεται από τον Μάριο Παναγή ως ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα και ελέγχει τόσο την Κυπριακή Ομοσπονδία, όσο και τη διαιτησία, αποφασίζοντας για όσα ενέχονται στην αρμοδιότητα της ΚΟΠ, πολύ δε περισσότερο για το ποιοι διαιτητές θα είναι διεθνείς, ποιοι θα σφυρίζουν στη μεγάλη κατηγορία και ποιοι στις μικρότερες.

 Ο εν λόγω ρέφερι, ο οποίος κατέθεσε όσα στοιχεία διαθέτει στον αρμόδιο εισαγγελέα στην Κύπρο, κατονόμασε ως επικεφαλής του συστήματος τον Γιώργο Κούμα και κεντρικά πρόσωπα της οργάνωσης, τον πρόεδρο της ΚΟΠ, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, και τον ξένο αρχιδιαιτητή, Χανς Ρέικβαρτ, τον οποίο κατηγόρησε ότι εντάχθηκε στο σύστημα μετά τη διαπίστωση όσων συνέβαιναν!

Μεταξύ άλλων ο Κύπριος εν ενεργεία διαιτητής υποστήριξε: “Ο Ρέικβαρτ στους πρώτους μήνες της θητείας του προσπάθησε, αλλά στη συνέχεια συμβιβάστηκε με τον αρχηγό του συστήματος. Το ίδιο θα κάνει και ο διάδοχός του. Κύριοι, αν δεν κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει τη διαιτησία με τον Γιώργο Κούμα, σωτηρία δεν υπάρχει. Ο κύριος Κούμας είναι εδώ και χρόνια και προφανώς θα είναι όσο θέλει, ο άνθρωπος της Ομοσπονδίας για θέματα διαιτησίας. Δικαίωμά του και μπράβο του. Αφού κανένας δεν μπορεί να τον μετακινήσει από εκεί και εγώ λέω ότι για τα σωματεία μας ισχύει το ότι πάθουν, είναι από το κεφάλι τους. Ο Παναγή δεν ήταν ποτέ αρεστός στον Κούμα και ποτέ δεν θα γίνει. Όπως και ο Κούμα δεν ήταν ποτέ αρεστός στον Παναγή και ούτε θα γίνει”.

Ο Κύπριος διαιτητής, που προχώρησε στις συγκεκριμένες πολύ σοβαρές καταγγελίες, κατέθεσε ήδη τα στοιχεία που διαθέτει στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ κλήθηκε και από τη διεύθυνση της Αστυνομίας, προκειμένου να δώσει κατάθεση και εκεί.

Ο Παναγή ενέπλεξε και πολιτικά πρόσωπα στην Κύπρο, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το δείκτη σοβαρότητας και ενδιαφέροντος του όλου θέματος. Οι καταγγελίες του είχαν ως αποτέλεσμα την αντίδραση των κομμάτων της κυπριακής Βουλής, με το ΑΚΕΛ να υιοθετεί τις αποκαλύψεις και να ζητάει τη διεξοδική διερεύνηση της υπόθεσης, προκειμένου να επέλθει κάθαρση στο κυπριακό ποδόσφαιρο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε σε ανακοίνωσή του.

Οι αποκαλύψεις του διαιτητή άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου για την ηγεσία της Κυπριακής Ομοσπονδίας. Παράγοντες, όπως ο πρόεδρος της Α.Ε. Λεμεσού, Ανδρέας Σοφοκλέους, απαίτησαν την παραίτηση της διοίκησης της ΚΟΠ και βέβαια του Γιώργου Κούμα, το όνομα του οποίου εμπλέκεται ως ο ενορχηστρωτής της όλης ιστορίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ