2015-01-08 08:54:36
Φωτογραφία για Stratfor: Τα μυστικά του χτυπήματος στο Παρίσι
Οι δράστες που σκότωσαν 12 άτομα ήταν μάλλον εκπαιδευμένοι, εκτιμά το Stratfor. Τι αποκαλύπτουν τα προηγούμενα χτύπημα ισλαμιστών για τις μεθόδους τους. Οι διαφορές ανάμεσα στις μουσουλμανικές μειονότητες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Τρεις ένοπλοι σκότωσαν χθες 12 ανθρώπους και τραυμάτισαν 11 σε επίθεση που πραγματοποίησαν στα γραφεία του σατυρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Μεταξύ των νεκρών ήταν και δυο αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την φύλαξη των γραφείων. Το περιοδικό ήταν γνωστό για τα σατυρικά δημοσιεύματα που αφορούσαν τον προφήτη Μωάμεθ και πλήρωσε πολύ υψηλό τίμημα.

Τα γραφεία του περιοδικού στο Παρίσι είχαν καταστραφεί πλήρως το 2011 από επίθεση με βόμβες μολότωφ, μετά από δημοσίευμα με μια καρικατούρα του προφήτη. Οι εκδότες του περιοδικού είχαν αρνηθεί να ρίξουν τους τόνους παρά τις συνεχείς απειλές, την προηγούμενη επίθεση αλλά και τις εκκλήσεις από την γαλλική κυβέρνηση.

Η στάση αυτή τους διατήρησε στο στόχαστρο των τζιχαντιστών. Επί παραδείγματι, το 10ο τεύχος Ισλαμικού περιοδικού περιείχε μια λίστα ατόμων που προσέβαλαν τον Προφήτη Μωάμεθ. Αυτή η λίστα περιελάμβανε τον Charlie Hebdo, που είναι ανάμεσα στους νεκρούς. Ενας από τους δράστες φέρεται να φώναξε «πείτε στα media ότι ήταν η Aλ Κάιντα στην Υεμένη», σύμφωνα με βρετανικό κανάλι.

Το γεγονός ότι μια τέτοια επίθεση συνέβη στο Παρίσι δεν προκαλεί έκπληξη.

Για περισσότερα Euro2Day
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ