2015-01-08 15:40:28
Φωτογραφία για ΕΤΟΙΜΟΣ... ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΘΡΥΛΟ Ο ΠΕΡΕΪΡΑ!
Έτοιμος να δημιουργήσει έναν ελκυστικό και επιθετικό Ολυμπιακό, οδηγώντας τον σε νέες επιτυχίες, παρουσιάστηκε ο Βίτορ Περέιρα.

«Ξέρω πολύ καλά τι περιμένετε από εμένα», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίασή του από τους ερυθρόλευκους.

Φιλόδοξος και σίγουρος για τον εαυτό του, εμφανίστηκε ο νέος προπονητής του Θρύλου στην Πλατεία Αλεξάνδρας.

«Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι εδώ ένα αποτέλεσμα μετράει στην ομάδα και αυτό είναι η νίκη. Θα δίνουμε καθημερινά εξετάσεις και θέλω να περάσω όλα τα στοιχεία μου στην ομάδα», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός και πρόσθεσε:

«Θέλω να αφήσω το στίγμα μου, θέλω να αφήσω μία ομάδα που θα παίζει επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο».

Αναλυτικά:

«Να σας ζητήσω συγνώμη που δεν μπορώ να μιλήσω ελληνικά, είναι μία δύσκολη γλώσσα, αλλά θα μιλήσω στη γλώσσα μου,. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό, στην οικογένειά σας. Ξέρω πολύ καλά το μέγεθος της ομάδας και τι αντιπροσωπεύει.


Γνωρίζω πολύ καλά τη δυναμική των οπαδών και του γηπέδου. Ξέρω τι περιμένετε όλοι σας από μένα. Αυτό που θέλω είναι να συνεχίσω από εκεί που τελείωσα, να συνεχίσω να παίρνω τίτλους, πρωταθλήματα, Κύπελλα και ξέρω ότι ήρθα σε μία ομάδα που αυτό θέλει να κάνει συνέχεια.

Μόνο νίκες επιτρέπονται στον Ολυμπιακό, έτσι ήταν και στην προηγούμενη ομάδα. Δεν θέλω ποδόσφαιρο για να νικάω, θέλω να παίζω επιθετικό και δυναμικό ποδόσφαιρο. Από εδώ και στο εξής, ξέρω ότι θα περνάω εξετάσεις, θέλω όλα αυτά να τα περάσω εδώ που βρίσκομαι.

Θέλω να ευχαριστήσω με τον δικό μου τρόπου που έδειξαν εμπιστοσύνη, τον πρόεδρο την ομάδα και όλο το τιμ. Το δικό μου ευχαριστώ θα είναι με νίκες, τίτλους. Θέλω να αφήσω το στίγμα μου. Να έχω μία επιθετική δυναμική ομάδα που να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Ώρα για δουλειά τώρα.

Κι εγώ και η ομάδα τρέφεται από τίτλους. Θέλω να συνεχίζω να κατακτώ πρωταθλήματα, να κάνουμε μία καλή πορεία και στην Ευρώπη», είπε αρχικά ο Βίτορ Περέιρα και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις Για τα στοιχεία που θέλει να προσθέσει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού: «Έχω δουλέψει σε μεγάλες ομάδες, με αντιπάλους δυνατούς, με μεγάλους παίκτες, που έπαιζαν πολύ σκληρή άμυνα. Αυτό που πάντα πέρναγα σε όλες τις ομάδες, ακόμα και στη Σαουδική Αραβία που πήγα για μικρό διάστημα, είναι να παίζουμε ένα ποδόσφαιρο κατοχής, με μεγάλη επιθετικότητα στην άμυνα και δυνατά στην επίθεση.

Να μη μας κάνουν πολλές ευκαιρίες και να βάζουμε πολλά γκολ. Αυτό έχω καταφέρει και το έχω περάσει. Να κάνω επιθετικό τον Ολυμπιακό, δυνατό σαν ομάδα, να βάζουμε πολλά γκολ, είτε εκτός έδρας, είτε εντός. Να δώσουμε μία ταυτότητα στην ομάδα».

Για το γεγονός πως την ίδια μέρα με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας τον Μάιο του 2013, εκείνος με την Πόρτο νικούσε την Μπενφίκα και κατακτούσε το πρωτάθλημα και το κατά πόσο θα ζήσει τέτοιες στιγμές με τον Ολυμπιακό: «Είμαι ένας άνθρωπος που ζω για το ποδόσφαιρο. Είναι σαν τον αέρα που τον θέλουμε να αναπνεύσουμε. Ζω το ποδόσφαιρο με πάθος. Θέλω να αφήσω το στίγμα μου και να λένε πως «πέρασε ο κ. Περέιρα από εδώ και έκανε εκείνο και το άλλο».

Όσο για το ματς που λέτε, στο 92’ που κερδίσαμε ένα πρωτάθλημα, έγινε με μεγάλη πίεση, δύο ομάδες δεν είχαν κάνει καμία ήττα. Η Μπενφίκα γνώρισε την πρώτη ήττα από εμάς, κανείς δεν πίστευε ότι θα κερδίσουμε αλλά έτσι είμαι εγώ: Καταφέρνω να περνάω τη σοβαρότητα και συγκέντρωση από το πρώτο λεπτό ώστε να μπορούμε να παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Δεν είναι καθόλου εύκολο, ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει αυτός ο σύλλογος. Μόνο ότι δεν χωράτε στην αίθουσα οι δημοσιογράφοι, το καταλαβαίνω.

Σε αυτή την ομάδα υπάρχουν δύο αποτελέσματα: Η νίκη και η νίκη. Τίποτα άλλο. Σε δύο χρόνια στην Πόρτο έκανα μόλις μία ήττα. Αυτή είναι η νοοτροπία μου, να πιστεύω πάντα στην ομάδα. Θέλω να αφήσω αυτό το στίγμα στον Ολυμπιακό».

Τέλος, ο Βίτορ Περέιρα, τόνισε: «Ξέρω ότι δεν είναι καλύτερη περίοδος για να έρθει ένας προπονητής. Ο κάθε προπονητής θέλει να έρθει στην αρχή της σεζόν, να ετοιμάσει αυτό που θέλει, να επιλέξει εκείνος τους παίκτες, να τους προπονήσει. Με την εμπειρία που έχω εγώ και το τεχνικό επιτελείο, με ποιοτική και πολλή δουλειά θα περάσουμε ταυτότητα στην ομάδα.

Δεν ξέρω αν θα είναι σε 2 εβδομάδες, σε 1 μήνα ή σε 1,5 μήνα, δεν έχω ένα μαγικό ραβδάκι να περάσω όλα αυτά που θέλω. Επίσης, δεν ξεχνώ ότι είμαι σε ομάδα που να έχω άπλετο χρόνο. Πρέπει κάθε παιχνίδι να νικάμε».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ