2015-01-09 13:05:44
Φωτογραφία για Θα πεθάνουμε σαν μάρτυρες - Κρατούν ομήρους οι δράστες του Charlie Hebdo
Θα πεθάνουμε σαν μάρτυρες, φώναξαν οι μακελάρηδες στους διαπραγματευτές. Η Γαλλία ζει δραματικές ώρες - Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και όλοι προσεύχονται να μην υπάρξουν άλλα θύματα στην ιστορία μίσους που ξεκίνησαν οι τζιχαντιστές με την εν ψυχρώ εκτέλεση ανθρώπων μέσα στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για τον αριθμό των ομήρων. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κλοντ Γκεάν, επικαλούμενος δικές του πληροφορίες, επισημαίνει ότι οι δράστες κρατούν όχι έναν αλλά πολλούς ομήρους. Πρόκειται για μία πολύπλοκη επιχείρηση, δήλωσε.

Γύρω από το κτήριο, όπου έχουν ταμπουρωθεί οι μακελάρηδες, έχει αναπτυχθεί ένας «ατσαλένιος» αστυνομικός κλοιός, όπως χαρακτηριστικά γράφουν ξένα ΜΜΕ

Ενας ο όμηρος των μακελάρηδων

Οι γάλλοι τζιχαντιστές αδελφοί Κουασί κρατούν έναν όμηρο σε τυπογραφείο, όπου έχουν οχυρωθεί από το πρωί, στην πόλη Νταμαρτέν-αν-Γκέλ, βόρεια του αεροδρομίου Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή στους δημοσιογράφους
. Καμία πληροφορία δεν έχει δοθεί για το πρόσωπο που κρατείται όμηρος. Το τηλεοπτικό δίκτυο iTELE μετέδωσε την πληροφορία ότι πρόκειται για γυναίκα. Ωστόσο η οικογένεια ενός 27χρονου υπαλλήλου της εταιρείας δεν έχει μάθει νέα του εδώ και ώρες και εικάζεται ότι ίσως και να είναι αυτός ο όμηρος.

Συγκλονιστική μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα στο France Info

Ενας άντρας με το όνομα Didier βρισκόταν το πρωί στην εκτυπωτική εταιρεία όπου τώρα έχουν ταμπουρωθεί οι μακελάρηδες του Charlie Hebdo. Ο Didier είχε ραντεβού με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας. Ξαφνικά βλέπει ένας από τους αδερφούς Κουασί. Αυτό όμως που πίστεψε ήταν ότι επρόκειτο για αστυνομικό, έτσι πάνοπλος και μαυροφορεμένος που ήταν. Με το που τον είδε ο Didier πήγε και του έκανε χειραψία! Τότε εκείνος του είπε να φύγει: «Εξαφανίσου, δεν σκοτώνουμε πολίτες».

Γυναίκα η όμηρος των δύο αδερφών

Ενας άνθρωπος είναι όμηρος στα χέρια των αδελφών Κουασί, ανακοίνωσε πηγή της αστυνομίας, σε τυπογραφείο που βρίσκεται στην βιομηχανική ζώνη της πόλης Νταμαρτέν-αν-Γκελ, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων BA του Παρισιού. Προηγήθηκε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια καταδίωξης κλεμμένου οχήματος στο οποίο επέβαιναν δύο ύποπτοι. Νωρίτερα, σε άλλη πόλη της περιοχής, οι δύο ύποπτοι έκλεψαν αυτοκίνητο Peugeot 206. Η γυναίκα οδηγός του οχήματος αναγνώρισε τους αδελφούς Κουασί.

Δραματική έκκληση προς τους κατοίκους της περιοχής όπου βρίσκονται οι μακελάρηδες από την αστυνομία: Μείνετε κλεισμένοι στα σπίτια σας!

Ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι είναι σχεδόν βέβαιος ο εντοπισμός των δύο καταζητούμενων δραστών της επίθεσης στα γραφεία της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι σε βιομηχανική μονάδα της βόρειας Γαλλία, όπου σύμφωνα με αστυνομικές πηγές βρίσκεται σε εξέλιξη υπόθεση ομηρίας.

"Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι αυτά τα δύο άτομα βρίσκονται μέσα σε αυτό το κτίριο", δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό iTELE ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ.

Οι δύο αδελφοί Κουασί, γάλλοι υπήκοοι αλγερινής καταγωγής, διαφεύγουν τη σύλληψη μετά την επίθεση με τους 12 νεκρούς στην εφημερίδα και σύμφωνα με την αστυνομία είναι "οπλισμένοι και επικίνδυνοι".

Νωρίτερα σήμερα, πηγή της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος είναι όμηρος στα χέρια των αδελφών Κουασί σε τυπογραφείο που βρίσκεται στην βιομηχανική ζώνη της πόλης Νταμαρτέν-αν-Γκελ, σε απόσταση 40 περίπου χιλιομέτρων βορειο-ανατολικά του Παρισιού. Προηγήθηκε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια καταδίωξης κλεμμένου οχήματος στο οποίο επέβαιναν δύο ύποπτοι.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που μεταδίδει η Telegraph, οι δυο δράστες, το βράδυ, έκλεψαν από μια γυναίκα ένα γκρι Peugeot 206. Η γυναίκα τους αναγνώρισε και επικοινώνησε με την αστυνομία, αναφέροντας πως τα δυο αδέρφια είναι βαριά οπλισμένα.

Η ισχυρή αστυνομική δύναμη που ερευνούσε την περιοχή τους εντόπισε, σύμφωνα με τη Monde, στην Εθνική Οδό στην περιοχή του Σεν ε Μαρν, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ. Ξεκίνησε ένα νέο ανελέητο ανθρωποκυνηγητό!

Οι αδίστακτοι δράστες, οπλισμένοι με καλάσνικοφ και ρουκετοβόλο, βγήκαν στον αυτοκινητόδρομο στην περιοχή της Ουάζ και κατευθύνθηκαν προς στο αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ. Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία, σύμφωνα με την Parisien, δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν!

Άλλες πηγές κάνουν λόγο για έναν νεκρό αλλά ο εισαγγελέας του Παρισιού διαψεύδει ότι υπάρχουν νεκροί σε ανταλλαγή πυροβολισμών στην περιοχή Νταμαρτέν-αν-Γκελ, μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με τη Monde οι δράστες, μετά τους πυροβολισμούς με την αστυνομία κατέληξαν σε βιομηχανική ζώνη, στην πόλη Νταμαρτέν-αν-Γκελ, κοντά στο αεροδρόμιο και εισέβαλαν στην εταιρία CTD.

Όπως μεταδίδει η Figaro, όμηρος κρατείται ένας υπάλληλος, από τους πέντε συνολικά που απασχολεί η εταιρία εκτύπωσης. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή του.

Αυτό που φοβάται τώρα η αστυνομία είναι πως οι αδερφοί Κουασί είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν σαν μάρτυρες και δεν θα διστάσουν να πάρουν μαζί τους στο θάνατο και αθώους!

Μόλις ξημέρωσε, τα αδέρφια Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, που θεωρούνται οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι με 12 νεκρούς, βγήκαν από την κρυψώνα τους στο δάσος Ρετζ στην περιοχή του Πικαρντί. Στόχος τους να ξεφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό που είχαν σχηματίσει οι κομάντος των ειδικών δυνάμεων όλη νύχτα όταν τους αναζητούσαν.
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ