2015-01-09 16:08:19
Φωτογραφία για Ο Μπιλ Γκέιτς πίνει νερό από ανθρώπινα περιττώματα
Ο ιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας Microsoft, Μπιλ Γκέιτς εμφανίζεται σε βίντεο να πίνει νερό προερχόμενο από επεξεργασμένα ανθρώπινα περιττώματα, σύμφωνα με το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC. «Το νερό είχε την ίδια γεύση με το εμφιαλωμένο που πίνω ως τώρα» δήλωσε ο Γκέιτς.

«Έχοντας μελετήσει τη μηχανική πίσω από την τεχνολογική αυτή εξέλιξη, με χαρά μπορώ να πίνω αυτό το νερό κάθε ημέρα. Είναι ασφαλές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πίσω από το σύστημα Omniprocessor επιτρέπει τη μετατροπή ανθρώπινων κοπράνων σε πόσιμο νερό βρίσκεται ο εφευρέτης του είναι ο Πέτερ Γιανίτσκι.

Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, αρχικά τα κόπρανα βράζονται με αποτέλεσμα το νερό να διαχωρίζεται από τις στερεές ουσίες. Στη συνέχεια οι στερεές ουσίες, με τη χρήση φωτιάς, παράγουν ατμό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του απαραίτητου ηλεκτρισμού για την λειτουργία του μηχανισμού!


Το νερό διυλίζεται σε ειδικά διαμορφωμένα δοχεία και μετατρέπεται σε πόσιμο.

«Γιατί κανένας να θέλει άραγε να μετατρέψει ανθρώπινα κόπρανα σε νερό;» διερωτάται ο Μπιλ Γκέιτς. «Επειδή υπάρχουν ασθένειες που προκαλούνται από τη δίψα και την κακή διατροφή και προκαλούν το θάνατο περίπου 700.000 παιδιών ετησίως», απαντά.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να παρέχει νερό στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Σύμφωνα με την οργάνωση WaterAid, περίπου 748 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Πηγή: skai
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ