2015-01-10 09:36:16
Φωτογραφία για Η Intel σκιαγραφεί το μέλλον της τεχνολογίας στη CES 2015
Στην έκθεση Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας, η Intel Corporation ανακοίνωσε μια σειρά τεχνολογικών επιτευγμάτων και δράσεων με στόχο την επιτάχυνση της τεχνολογίας στην επόμενη φάση της. Οι ανακοινώσεις περιλαμβάνουν το Intel Curie, ένα hardware προϊόν πολύ μικρών διαστάσεων για λύσεις wearable, νέες εφαρμογές για την camera Intel Real Sense σε κλάδους όπως η ρομποτική, τα ιπτάμενα πολυπτέρυγα drones και οι εφαρμογές 3D. Επίσης, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα ευρεία δράση της, Diversity in Technology, που περιλαμβάνει επένδυση 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της πολυσυλλεκτικότητας στην Intel και στον κλάδο της τεχνολογίας ευρύτερα.

«Η ανάπτυξη των νέων προσωπικών εμπειριών τεχνολογίας, οι έξυπνες και συνδεδεμένες συσκευές και η επανάσταση των wearable, επαναπροσδιορίζουν τη σχέση των καταναλωτών με την τεχνολογία» ανέφερε ο CEO της Intel, Brian Krzanich. Πιο αναλυτικά, ο κ. Krzanich αποκάλυψε τα πλάνα για τη διάταξη Intel Curie, ένα πολύ μικρών διαστάσεων hardware προϊόν, που βασίζεται στο πρώτο SoC της Intel ειδικά σχεδιασμένο για wearable συσκευές.


Το σχετικό module προγραμματίζεται να είναι διαθέσιμο στο β’ εξάμηνο του έτους και περιλαμβάνει το Intel Quark SE SoC, διάταξη Bluetooth χαμηλής ενέργειας, αισθητήρες και κύκλωμα φόρτισης μπαταρίας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Intel και Oakley ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία για τον κλάδο των wearables. Η Oakley είναι το πρώτο brand του ομίλου Luxottica με το οποίο η Intel εργάζεται για να συγκεραστούν τα ανώτερης κλάσης, πολυτελή και αθλητικού τύπου γυαλιά με την έξυπνη τεχνολογία. Ο κ. Krzanich, έπειτα από μια σειρά πρόσφατων εκδηλώσεων σχετικά με τις γυναίκες και μειονότητες που δεν εκπροσωπούνται επαρκώς, ανακοίνωσε τη δράση Diversity in Technology – Πολυσυλλεκτικότητα στην Τεχνολογία. Για την υποστήριξη αυτής της δράσης, η Intel έχει θέσει ένα συγκεκριμένο στόχο νέων προσλήψεων και διατήρησης των θέσεων εργασίας, με στόχο το ανθρώπινο δυναμικό της να μοιάζει σε σύνθεση με την κοινωνία όπου αυτό είναι δυνατόν, επιτυγχάνοντας μια πλήρη εκπροσώπηση των γυναικών και υπο-εκπροσωπούμενων μειονοτήτων έως το 2020. Πλήρης εκπροσώπηση σημαίνει ότι το ανθρώπινο δυναμικό της Intel θα είναι περισσότερο αντιπροσωπευτικό του ταλέντου που υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες, περιλαμβάνοντας μια πιο σταθμισμένη αντιπροσώπευση και στις θέσεις ανώτερων ηγετικών στελεχών.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ